Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη – Τι δηλώνει ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, που στοίχησε τη ζωή στον αγαπημένο τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και κατά το οποίο οι συνεπιβάτιδές του Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου τραυματίστηκαν, εκδικάζονται οι αγωγές για τις αποζημιώσεις.

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, η Μίνα Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Όπως εξηγεί λεπτομερώς στην αγωγή της, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Πριν λίγα λεπτά ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη, Ιωάννης Κωλέττης καθώς και ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας κατέφθασαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Από τη δική του πλευρά ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη ανέφερε:

«Όλα τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι οδηγός δεν ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει, να δούμε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Το βασικό είναι ότι στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελίδη. Εγώ ρωτάω το πολύ απλό, πως είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι ήταν στη θέση του συνοδηγού και να μην έχει βρεθεί DNA δικό του. 

Ο μάρτυρας που είδε τον Παντελή Παντελίδη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού έχει δώσει ήδη κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι ο ίδιος τον έβαλε στη θέση του συνοδηγού. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να κληθεί για κατάθεση και δεν κλήθηκε ποτέ».

Σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη ανέφερε:

“Η Μίνα Αρναούτη ζητά αποζημίωση για το ατύχημα που έχει υποστεί, έχει 189 μέρες νοσηλείας, έχει κάνει 16 χειρουργεία, έχει ψυχολογικές και σωματικές βλάβες, έχει καταστραφεί η ζωή της εδώ και 5,5 χρόνια, δεν μπορεί να βρει ούτε δουλειά. Όλα αυτά θα εκδικαστούν στο αστικό δικαστήριο, και όλα αυτά συνοδεύονται από 3 μεγάλους φακέλους με 3.000 έγγραφα, τα οποία αποτυπώνουν την ιατρική κατάστασή της, εδώ και 5,5 χρόνια», και πρόσθεσε,

«Από την εμπειρία μου τα τελευταία 30 χρόνια, σε τέτοιους είδους υποθέσεις, οι αποζημιώσεις όλο και λιγοστεύουν. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε πρέπει να ζητάμε, αυτά που θεωρούμε ότι δικαιούται ένας άνθρωπος από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί».

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More