Ξεκινούν 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις! Τι πρέπει να ξέρεις

Αύριο 1η Νοεμβρίου κάνουν πρεμιέρα οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις και οι έμποροι ελπίζουν πως η αγορά «θα κινηθεί» λίγο. Μόνο που για να «ζεσταθεί» η αγορά πρέπει αφενός οι καταναλωτές να έχουν λεφτά στην τσέπη και κυρίως μαθηματικό μυαλό!

Και αυτό γιατί τα καταστήματα υποχρεούνται να έχουν στις βιτρίνες τους τέσσερις τιμές για κάθε ποιόν. Μπερδευτήκατε; Λογικό. Ιδού η εξήγηση: κάθε προϊόν θα έχει στο ταμπελάκι του τέσσερις τιμές:
Α) την τιμή πριν το ΦΠΑ
Β) την τιμή μετά το ΦΠΑ
Γ) την αρχική τιμή
Δ) την τιμή μετά την έκπτωση
Αυτό είναι το ένα από τα δυο σημαντικά προβλήματα που επισημαίνει η ΕΣΕΕ και θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. Το δεύτερο, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, είναι ότι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων» με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων.
Οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται 10ημερες εκπτώσεις τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης, στο εξής θα υπάρχουν δυο περίοδοι ενδιάμεσων εκπτώσεων: το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου και το πρώτο του Νοεμβρίου. Οι τακτικές εκπτώσεις παραμένουν από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και το καλοκαίρι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More