Ξεσπά η Μαίρη Συνατσάκη: «Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες»

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που πολλές φορές τοποθετούνται μέσα από τα social media για κοινωνικά θέματα αλλά και για όσα την ενοχλούν. Η influencer και επιχειρηματίας, είναι μάλιστα και μια από τις πιο θερμές υποστηρίκτριες του κινήματος #metoo που πολλές φορές έχει εκφράσει ανοιχτά και με σθένος τις απόψεις της για τα δικαιώματα και τον ρόλο των γυναικών.

Με αφορμή τον σάλο που έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη, η παρουσιάστρια θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, θέλοντας να βοηθήσει όσες γυναίκες βιώνουν κάτι αντίστοιχο.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα στα οποία έγραφε: «Είμαστε με τα θύματα. Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες. Και οφείλουμε να το κάνουμε σωστά και όλοι μαζί. Πρέπει οι καταγγελίες να γίνονται σε επίσημους φορείς. Αυτό είναι το πρώτο βασικό απαραίτητο βήμα που μας κατοχυρώνει απέναντι σε οποιονδήποτε θύτη. Μιλήσαμε με την Σοφία Μπεκατώρου και μας παρέπεμψε στο menowmetoo.gr. Όταν αποστείλετε σε αυτήν την πλατφόρμα την καταγγελία σας και ζητήσετε βοήθεια, το ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας, έρχεται σε επαφή μαζί σας για να σας κατευθύνει και να σας βοηθήσει.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι καταγγελίες σε επίσημους φορείς για να μπορούμε όλοι να σας στηρίξουμε, να μιλήσουμε δημόσια, να μην αφήσουμε κανέναν να την γλιτώσει να μην γυρίσουμε το βλέμμα.  Ξέρουμε ότι κάθε θύμα χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να μιλήσει και να καταθέσει και εμείς θα περιμένουμε και θα είμαστε εδώ. Καμία ανοχή. ΦΤΑΝΕΙ».

 

 

 

Read More

And More