Ξέσπασε η Ζωή Λάσκαρη για το προσφυγικό – “Έφθασαν την Ελλάδα να χάσει κάθε δίοδο στην ΕΕ”

Το προσφυγικό είναι στο κόκκινο και παρά τις προσπάθειές της χώρας μας για πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τα σύνορα στην Ειδομένη παραμένουν κλειστά και χιλιάδες Σύριοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη βόρια Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και οι βροχές αναγκάζουν τους πρόσφυγες να κοιμούνται στη λάσπη περιμένοντας να ανοίξει η δίοδος για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι εικόνες τους προκαλούν θλίψη και οργή για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση. Πλήθος κόσμου ξεσπά για όλα όσα συμβαίνουν… Ανάμεσά τους και η Ζωή Λάσκαρη που με ένα κείμενο “φωτιά” στο Facebook τα “χώνει” σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

“Δικαιοσύνη θα είχε αποδοθεί εάν ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ δικάζονταν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως εγκληματίες πολέμου. Με την απόφαση τους για εισβολή στο Ιράκ το 2003 υποκίνησαν αυτό το πολεμικό ντόμινο στη Μέση Ανατολή και στις Αραβικές χώρες που διαρκεί μέχρι σήμερα και τις συνέπειες του οποίου καλείται να πληρώσει αδίκως μόνο η Ελλάδα. Να δεχθούν λοιπόν ΚΑΙ οι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία πρόσφυγες από τις χώρες που κατέστρεψαν οι ίδιες με τις πολιτικές τους και να πάψουν να κάνουν μαθήματα στην ανθρωπότητα και ειδικά στην Ελλάδα.

Γιατί με τις εγκληματικές αυτές πολιτικές, που το ξεκίνημα τους φτάνει πολύ πίσω στο χρόνο, έφτασαν την Ελλάδα στη σημερινή δεινή θέση: να είναι διεθνώς απομονωμένη με τα βόρεια σύνορα της κλειστά και ουσιαστικά να βρίσκεται εδαφικώς εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα, που στο προσφυγικό προσπάθησε και προσπαθεί πολύ πέραν των δυνάμεων της, έχασε κάθε εδαφική δίοδο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τρομακτική πραγματικότητα που πρέπει να μας κρατάει σε μια εθνική εγρήγορση και να μας προβληματίσει. Έστω και αν κάποιοι εκτιμούν πως είναι πολύ αργά”.

Δες το μήνυμά της στο Facebook:

Δικαιοσύνη θα είχε αποδοθεί εαν ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ δικάζονταν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως εγκληματί…

Δημοσιεύτηκε από Ζωή Λάσκαρη/Zoe Laskari στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Read More

And More