Ξέσπασε ο Harrison Ford: Οι ΗΠΑ έχασαν την «ηθική ηγεσία» και την «αξιοπιστία στον κόσμο»

Ο Harrison Ford είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την «ηθική ηγεσία» και την «αξιοπιστία στον κόσμο», κατά την προώθηση της νέας του ταινίας με τίτλο «The Call of the Wild», που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Φεβρουαρίου. Ο ηθοποιός μίλησε ακόμα για την πολιτική μετανάστευσης στη χώρα του, και γενικότερα για την κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο διάσημος ηθοποιός είπε ακόμα, με βίντεο που απέστειλε στην HuffPost, ότι οι ΗΠΑ πρέπει «καλέσουν τους ανθρώπους να μπουν στη χώρα. Μην τους κρατάτε έξω. Αυτή είναι η ιστορία της Αμερικής, εξαρτάται από τη μετανάστευση».

«Η θέση μας είναι περιορισμένη λόγω της έλλειψης ηθικής ηγεσίας, βασικά. Έχουμε χάσει μέρος της αξιοπιστία μας στον κόσμο και είμαστε ανυπόμονοι να την ανακτήσουμε».

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή είπε ότι «η επιστήμη γελοιοποιείται από τους ανθρώπους στο ιδεολογικό στρατόπεδο. Απορρίπτουν τη σοφία, την επιστημονική πειθαρχία υπέρ μιας πολιτικής άποψης» και εξέφρασε τον θαυμασμό του στην Γκρέτα Τούνμπεργκ για την ακτιβιστική της δράση.

«Οι νέοι άνθρωποι αναλαμβάνουν σε όλον τον κόσμο ηγετικό ρόλο, αυτό πρέπει να κάνουν, είναι η φυσική εξέλιξη του κόσμου. Επικροτώ το ρόλο της Γκρέτα που ηγείται των νέων», είπε ο 77χρονος ηθοποιός.

Ο Φορντ πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η απειλή του φυσικού κόσμου είναι η μοναδική, μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα»

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Lucasfilm, Κάθλιν Κένεντι, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια των BAFTA, ότι ο Χάρισον Φορντ θα επιστρέψει στον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για την πέμπτη ταινία του franchise.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «δουλεύουμε πάνω σε αυτό, να πάμε το σενάριο εκεί που θέλουμε και μετά θα είμαστε έτοιμοι. Ο Χάρισον Φορντ θα παίξει, ναι. Δεν είναι επανεκκίνηση, είναι συνέχεια».

 

 

Read More

And More