“Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί και δεν το ξέρουν” – Προβληματισμός για τους ασυμπτωματικούς

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες είναι οι ασυμπτωματικοί, ιδιαίτερα οι νέοι, οι οποίοι κυκλοφορούν κανονικά καθώς δεν ξέρουν πως τους έχει μολύνει ο κορονοϊός ή έχουν ελαφρά συμπτώματα.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη του καναλιού του Φαλήρου πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων του κορονοϊού στις Κυκλάδες είναι μόνο 23 χρόνια.

«Ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους… Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν, άκουσα τον κ. Μαγιορκίνη ότι είναι λιγότεροι από το Μάρτιο, εγώ θα διαφωνήσω, εγώ εκτιμώ είναι πολύ περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί».

«Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί δεν το ξέρουν γιατί έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Αυτούς που ταυτοποιήσαμε είναι πολύ χαμηλότερης ηλικίας από τους παλαιούς γι’ αυτό και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και οι διασωληνωμένοι δεν αποτελούν ακριβή παράγοντα για την εκτίμηση των κρουσμάτων… Έχουν απομονωθεί οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ή είχαν μείνει πολύ ελεύθεροι οι νέοι με μεγάλη μετάδοση» επισήμανε ο καθηγητής.

Πηγή: Newsit

Read More

And More