Λάαααβετε θέσεις, αρχίζουν απόψε τα “Γιουροβιζιον-όργανα” !

Τάρα τα τααααα, τάρα τα ταααααα, η μεγάλη στιγμή έφτασε ! Η μεγάλη στιγμή έφτασε και απόψε στις 8.00 ακριβώς οι ΕΡΤικοί θα μας παρουσιάσουν τα φετινά, πολυσυζητημένα τραγούδια που διεκδικούν την ψήφο της προτίμησής μας, για να φύγουν για Γερμανία και Γιουροβίζιον !

Ναι, με δόξα και τιμή, απόψε μέσα απο την ΝΕΤ θα παρακολουθήσουμε τα έξι κομμάτια που μετά χιλίων κόπων, τηλε-βασάνων και τηλε-παρατράγουδων επιλέχθηκαν για να “μονομαχήσουν” για τα… μάτια της φετινής Γιουροβίζιον .Βέβαια, αν περιμένετε να παρακολουθήσετε μία γκλάμουρους παρουσίαση, γεμάτη λάμψη και εκπλήξεις, θα σας απογοητεύσω !
Ολα αυτά ; Last year, όπως έλεγε και σχετικό, διαφημιστικό τρέιλερ !

Φέτος είπαμε, όλη η… Γιουροβιζιονιάδα, το πάει “σεμνά και ταπεινά” ,μιας και δεν είναι εποχές για έξοδα. Αποτέλεσμα; Η παρουσίαση των τραγουδιών θα γίνει με εντελώς απλό, απλούστατο τρόπο – μην σας πω για την ακρίβεια… συνοπτικό – με την Λένα Αρώνη βεβαίως-βεβαίως να κρατά το τιμόνι της παρουσίασης της βραδιάς.

Η συγκεκριμένη εκπομπή μάλιστα, θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου από το site της ΕΡΤ, στη διεύθυνση eurovision.ert.gr.
Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στην αποψινή εκπομπή, καθώς και τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως εξής :
1. Τίτλος: Comewithme
Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά
Μουσική: Κόκκινα Χαλιά
Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος
2. Τίτλος: The Time is Now
Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος
ΜουσικήΣτίχοι: Ramström, Magnusson, Vuorinen
3. Τίτλος: Χαμογέλα
Ερμηνεία: Τριημιτόνιο
Μουσική: Νίκος Τερζής
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
4. Τίτλος: ΙtsallGreektome
Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη
Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης
Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg
5. Τίτλος: Watch my dance
Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
6. Τίτλος: I Don’t Wanna Dance
Ερμηνεία: Nikki Ponte
Μουσική – Στίχοι: Jonas Saeed – Pia Sjöberg
Οσο για το πότε θα βγει στον αέρα ο ελληνικός τελικός ; Σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 Μαρτίου και εκεί να δείτε τι… σεμνότητα και ταπεινότητα θα πέσει ! Οτι είχατε δει μέχρι τώρα, στις ανάλογες τηλεοπτικές βραδιές που είχαν βγει στον αέρα, απλά ξεχάστε το !

Και για του λόγου το αληθές ; Ο ελληνικός τελικός δεν θα βγει στον αέρα μέσα απο κάποια λαμπερή νυχτερινή σκηνή, αλλά μέσα απο πλατό της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, όπου θα συμβεί το… βγες εσύ να μπω εγώ, προκειμένου να χωρέσουν όλοι (από Γιουρο-φανς μέχρι δημοσιογράφοι και συγγενείς…) ,αν και στο τέλος είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο πως δεν θα χωρέσουν.

Επίσης, και την συγκεκριμένη παρουσίαση εννοείται πως θα αναλάβει η Λένα Αρώνη και όχι κάποιο γκλάμουρους καλλιτεχνικό δίδυμο – είπαμε αυτά… last year – ενώ μετά το… τσιμπούσι που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά την διάρκεια του τελικού, τώρα οι παρευρισκόμενοι δεν θα πιουν ούτε… νερό !

Πάντως, μία έκπληξη θα έχει και η φετινή βραδιά. Η έκπληξη αυτή δεν είναι άλλη από την εμφάνιση της ομάδας κρουστών , “Ηχόδραση” του Νίκου Τουλιάτου, οι οποίοι μας ετοιμάζουν πραγματικά ένα απολαυστικό σόου ! Τέλος,
το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%) και θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο Τελικός.

Read More

And More