Λαμπερή εκδήλωση της Πρεσβείας του Κατάρ στην Ελλάδα με επώνυμους καλεσμένους [pics]

Με μεγάλες τιμές έφτασε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά το ιστιοπλοϊκό “Fath El Kheir 4” από το Κατάρ. Πίδακες νερού από δύο σκάφη το προϋπάντησαν κατά την είσοδό του στο λιμάνι, ενώ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προσέφερε από ένα δάφνινο στεφάνι σε καθένα από τα δεκαέξι μέλη του πληρώματος.

Το παραδοσιακό ξύλινο Καταριανό σκαρί, μήκους σαράντα μέτρων, υλοποιεί μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -“Κatara”- ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Για τους στενούς δεσμούς φιλίας, που συνδέουν τις δυο χώρες, την Ελλάδα και το Κατάρ, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, η οποία είχε έντονο «καταριανό χρώμα», όπως το παραδοσιακό σαλόνι με στρωμένα χαλιά και μαξιλάρες. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην κοινή ναυτική παράδοση των δυο λαών και εκτίμησε, ότι οι καλές σχέσεις με το Κατάρ και τις υπόλοιπες αραβικές χώρες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δες φωτογραφίες:

Νατάσα Καλογρίδη

Νατάσα Καλογρίδη-Ali Mohamed Kh. A Alibinali

Hajdi Halawani, Head of Public Relation of CCC-Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμα, Πρέβης του Qatar στην Ελλάδa-Said Faisal Said Aldaweesh, Ambassador to the State of Kuwait-Δρ. Χαλίντ Αλ Σουλαΐτι, Υπουργός του Κατάρ και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Katara-Abdullah Ahmed Osman Mohamed Salih, Ambassador of the Republic of Sudan-Παναγιώτης Μίχαλος, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος–Κατάρ

Άδωνις Γεωργιάδης-Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμα

Δρ. Χαλίντ Αλ Σουλαΐτι-Νικόλαος

Νικόλαος

Δέσποινα Μοιραράκη-Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμα-Γιάννης Κοντούλης

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More