Λάβετε θέσεις, ξεκινά κι επισήμως η προετοιμασία της Γιουροβίζιον 2012 !

Λάααβετε θέσεις, ξεκινά κι επισήμως η προετοιμασία της φετινής Γιουροβίζιον ! Και γιατί σας λέω κι επισήμως ; Γιατί η ΕΡΤ μας έστειλε επιτέλους χθες την επίσημη ανακοίνωσή της σχετικά με την διοργάνωση για την Γιουροβίζιον του 2012 στο Μπακού και με το ποιος επιτέλους θα αναλάβει το δύσκολο έργο να μας εκπροσωπήσει, σε μία χρονιά που τα πάντα γίνονται συνοδευμένα με το σύνθημα… “σεμνά και ταπεινά” !

Μέσα ,λοιπόν, από σχετικό δελτίο Τύπου, η ΕΡΤ κηρύσσει και επισήμως την έναρξη των διαδικασιών που θα μας φέρουν πιο κοντά στο Αζερμπαϊτζάν, εκεί που θα χτυπήσει η καρδιά της φετινής Γιουροβίζιον. Οσο για το πως ακριβώς θα φτάσουμε μέχρι το Μπακού; Ακολουθώντας την… παραδοσιακή διαδικασία. Δηλαδή, θα έχει προηγηθεί ένας «εθνικός» τελικός που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, «η συμμετοχή του κοινού είναι ασφαλώς δεδομένη, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας», θα γίνει και η επιλογή της φετινής ελληνικής συμμετοχής.

Ετσι, το μόνο που μένει είναι η αποκάλυψη των υποψήφιων τραγουδιστών, οι οποίοι θα μας προκύψουν μόνο από τη Universal : «H ΕΡΤ, σεβόμενη απολύτως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία μας και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συμμετοχή μας σε αυτόν έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από τo κοινό, αποφάσισε να συμμετάσχει και στη φετινή διοργάνωση, με το ελάχιστο όμως δυνατό κόστος. Για τον λόγο αυτό η ΕΡΤ κάλεσε σε διαβούλευση τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες που διαθέτουν διεθνές δίκτυο ή συνιστούν εθνικά τμήματα διεθνών δικτύων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό (όπως π.χ. η παραγωγή και ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών, η παραγωγή CD, οι προωθητικές ενέργειες, οι αμοιβές δημιουργικών και καλλιτεχνικών συντελεστών, η μετακίνηση και διαμονή στο Μπακού κ.λπ.).

Από αυτή τη διαδικασία, η μόνη δισκογραφική εταιρεία που απεδέχθη να αναλάβει το αναλογούν μερίδιο του κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή μας ήταν η Universal Music Greece. Κατόπιν αυτών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η Universal Music Greece θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής. Στη διαδικασία αυτή, είναι ασφαλώς δεδομένη και η συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στον διαγωνισμό…»

Read More

And More