Λένα Φλυτζάνη: Ποια είναι η νεαρή παρουσιάστρια που πήρε τη θέση της Εύας Αντωνοπούλου στον ΣΚΑΪ

Στο τιμόνι της παρουσίασης του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη 1/6 η Λένα Φλυτζάνη, μετά την αποχώρηση της Εύας Αντωνοπούλου.

Η δημοσιογράφος, το μεσημέρι της Πέμπτης 1/6/23  είπε την πρώτη καλησπέρα στις 13: 50, όπου καλωσόρισε το τηλεοπτικό κοινό και προχώρησε στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους.

Ποια είναι η Λένα Φλυτζάνη

Η Λένα Φλυτζάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομική, ωστόσο στην πορεία των σπουδών της ο δρόμος της δημοσιογραφίας της κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον. 

Η ίδια λοιπόν, ξεκίνησε μαθήματα δημοσιογραφίας, παράλληλα με την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Έκανε τα πρώτα της βήματα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ και μπήκε πολύ γρήγορα στα βαθιά. Η Λένα Φλυτζάνη ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ, την συμπαρουσίαση αλλά και τα δελτία ειδήσεων και πολύ πρόσφατα ραδιόφωνο. Αναγνωρίζει τις δυσκολίες, όμως δεν μετανιώνει για την απόφασή της.

Η Λένα Φλυτζάνη σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ladylike.gr περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ακολουθήσει την δημοσιογραφία, λέγοντας: «Η ταχύτητα, η αδρεναλίνη, η ανάγκη να ξέρεις ότι εσύ είσαι η πηγή για να περάσει η είδηση στον τηλεθεατή, με τρελαίνουν. Αν δεν τα αγαπάς όλα αυτά, δεν αντέχεις για πολύ. Ο ανταγωνισμός υπάρχει αλλά αν τον αφήσεις να σε επηρεάσει – ειδικά στην αρχή σου που έχεις ανασφάλειες και αμφιβολίες κι όλοι περιμένουν να δουν αν θα τα καταφέρεις- είναι καταστροφικός. Πέρασα δυο χρόνια με πολλή δουλειά για την εκπομπή και παράλληλα διεθνείς ειδήσεις για το δελτίο».

Η Λένα Φλυτζάνη στο παρελθόν παρουσίαζε εκπομπή με τον Δημήτρη Υποφάντη ενώ αργότερα παρουσίαζε μαζί με τον Δημήτρη Καμπουράκη την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα».

Σχετικά με το αν έχει δεχτεί κακές συμπεριφορές στον χώρο της τηλεόρασης, η δημοσιογράφος είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη: «Σεξιστικά σχόλια ή υπονοούμενα μπορεί να ακούσεις, αλλά αυτή είναι η εύκολη λύση για αυτόν που το κάνει γιατί αδυνατεί να δει πιο βαθιά. Bullying γιατί είμαι νέα ή γιατί είμαι γυναίκα δεν έχω δεχθεί. Αμφισβήτηση και οι πιο μεγάλοι νιώθουν. Άλλο η κριτική, άλλο η αμφισβήτηση.

Δεν θέλω να μου πεις “δεν κάνεις, δεν το λες σωστά”, θέλω να ακούσω «δεν το λες σωστά, θα έπρεπε να το πεις έτσι ή κάπως έτσι». Πάντα λαμβάνω υπόψη μου την κριτική. Όσοι λένε “είσαι καταπληκτική, είσαι φοβερή”, δεν λένε την αλήθεια. Και για να επιστρέψω στο bullying. Δεν έχω δεχθεί ή τουλάχιστον δεν το έχω καταλάβει. Ξέρω πολύ καλά ότι επέλεξα έναν χώρο που έχει πίεση, που έχει εμπόδια, που έχει διαρκή κινητικότητα. Ανακατεύεται η τράπουλα συχνά, αλλά κοιτάω τον εαυτό μου και συνεχίζω παρακάτω.

Προσωπική ζωή

Η Λένα Φλυτζάνη παρότι βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους, καθώς θέλει να απασχολεί μόνο με την δουλειά της. 

Το καλοκαίρι του 2021 είχαν κυκλοφορήσει κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν την παρουσιάστρια να βρίσκεται σε σχέση με τον  ρεπόρτερ Αντώνη Κρητικό. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα πλατό του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σαββατοκύριακο Παρέα». Πρόκειται για δύο ανθρώπους χαμηλών τόνων που δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την είδηση. 

Η Λένα Φλυτζάνη διατηρεί έναν αρκετό «δραστήριο» λογαριασμό στο Instagram και αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις της είναι λάτρις των ταξιδιών αλλά και της θάλασσα, αφού δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες που την βλέπουμε να ποζάρει με τον μαγιό της, μπροστά από κάποια παραλία.

 

Read More

And More