Λετίσια: Η δημοσιογράφος που θα γίνει βασίλισσα! Όσα δεν ξέρουμε για τη σύζυγο του νέου βασιλιά της Ισπανίας

Τέλος εποχής για την Ισπανία μετά την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Ο 76χρονος μονάρχης παρέδωσε τον θρόνο στον γιο του πρίγκιπα Φελίπε. ”Σήμερα μια νεότερη γενιά αξίζει να έρθει στο προσκήνιο, με νέα ενέργεια, πρόθυμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση”, σημείωσε ο Χουάν Κάρλος στο διάγγελμά του.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και της Ελλάδας για αυτή την αλλαγή καθώς η σύζυγος του Χουαν Κάρλος είναι η αδερφή του τέως βασιλιά της χώρας μας, Κωνσταντίνου. Για τον λόγο αυτό η Σοφία επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα. Αποτελεί όμως και μία από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της Ισπανίας. Άμεση, ευγενική και ιδιαίτερα δραστήρια φαίνεται πως είχε καταλάβει από νωρίς ότι ο θεσμός της βασιλείας δεν έχει την ίδια ”δύναμη” που είχε τις παλαιότερες δεκαετίες, πράγμα που έκανε τις βασίλισσες απρόσιτες.

Την θέση της Σοφίας θα πάρει σε λίγο καιρό η σύζυγος του γιου της, Φελίπε με την οποία μάλιστα έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις. Η Λετίσια, παρόλο που δεν είναι γαλαζοαίματη αλλά μια “κοινή θνητή”, είναι μία πού μορφωμένη και έξυπνη γυναίκα.

Έχει αδυναμία στο διάβασμα και στην εκπαίδευση, την οποία θεωρεί, όπως έχει πει, το δυνατό ”όπλο” ”τόσο για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη όσο και για την καλυτέρευση της κοινωνίας.”

Η πριγκίπισσα Λετίσια έχει πτυχίο δημοσιογραφίας. Έχει δουλέψει μάλιστα για μία εφημερίδα στο Μεξικό όπου μετακόμισε για λίγο καιρό μετά τις σπουδές της. Με την επιστροφή της στην Ισπανία δούλεψε στο οικονομικό κανάλι Bloomberg και έπειτα στο δίκτυο της CNN. Εργάστηκε και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς κάνοντας μία λαμπρή καριέρα.

Αυτό όμως που την ξεχώρισε είναι εκτός από την μόρφωσή της είναι και το κλασικό στιλ της που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αυτό που πρέπει να έχει μία πριγκίπισσα. Με ταγέρ και κουστούμια στις καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις της και με εντυπωσιακές τουαλέτες και φορέματα στις επίσημες. Πάντα όμως σικ και συγκρατημένη!

Πριν βρεθεί στο πλευρό του νέου βασιλιά της Ισπανίας, είχε κάνει δύο γάμους. Ο ένας κράτησε μόλις ένα χρόνο και ήταν με τον συγγραφέα και καθηγητή φιλολογίας Alonso Guerrero Perez.

Με τον Φελίπε έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες, το 2006 και το 2007 και μάλιστα η δεύτερη έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς της.

Read More

And More