Λευτέρης Πανταζής: Στα δικαστήρια για το τραγούδι του Χαμόγελου!

Λευτέρης Πανταζής: Στα δικαστήρια για το τραγούδι του Χαμόγελου! | tlife.gr

Σε μεγάλους μπελάδες φαίνεται πως μπήκε ο Λευτέρης Πανταζής. Ένα τραγούδι του για το Χαμόγελο του παιδιού ήταν η αιτία για να ξεκινήσει σύμφωνα με την Espresso, ένα γαϊτανάκι αγωγών, οδηγώντας τον Λευτέρη Πανταζή, τη δισκογραφική του εταιρεία και τον συνθέτη Νίκο Μανδαράκη στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, τρεις αγωγές συνεκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, την περασμένη εβδομάδα, με τον συνθέτη να στρέφεται εναντίον της δισκογραφικής εταιρείας, εκείνη κατά του τραγουδιστή και αυτός με τη σειρά του κατά του συνθέτη.

“Ένα καλό πήγα να κάνω, όπως πολλές φορές έχω πράξει στο παρελθόν, και θα βρω και τον μπελά μου”, είπε ο Λευτέρης Πανταζής, ενώ το μπέρδεμα που οδήγησε και τις τρις πλευρές στα δικαστήρια προσπάθησε να εξηγήσει ο μάνατζερ του τραγουδιστή Θεόδωρος Μακρίδης.

“Όλα άρχισαν όταν ο Μανδαράκης επικοινώνησε με τον Πανταζή προτείνοντας του να συμμετάσχει σε ένα cd για το Χαμόγελο που θα είχε 12 τραγούδια, από 12 καλλιτέχνες. Ο Λευτέρης του είπε ότι δέχεται. Του ζήτησε να το στείλει να το ακούσει και να το φτιάξει. Πράγματι το έστειλε και ο Πανταζής του έφτιαξε με δικά του έξοδα. Πρόκειται για το “Αν την δείτε, να της πείτε”. Στούντιο, ενορχήστρωση, παραγωγή και videoclip”, ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως στο cd μπήκαν τελικά 6 τραγούδια και κυκλοφόρησε μόνο μέσω ίντερνετ. Την επόμενη χρονιά όμως, ο Λευτέρης Πανταζής επικοινώνησε με τον συνθέτη και πήρε άδεια για να εντάξει το τραγούδι στο νέο του άλμπουμ. “Είχε την έγκριση του ρητά και φαίνεται κανονικά και το όνομα συνθέτη και στιχουργού”, ανέφερε ο μάνατζερ του.

Ακόμη ο ΛΕΠΑ ανέφερε πως έκανε εκείνος την παραγωγή, κοινοποίησε το όνομα του δημιουργού στο video clip και το cd, όπως και τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης του Χαμόγελου για να συνεισφέρει όποιος ήθελε και ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε πρόθεση να κάνει κακό στον συνθέτη. Μάλιστα, αναφέρει πως ο συνθέτης επικοινώνησε με τον τραγουδιστή δείχνοντας πως δεν έχει πρόβλημα μαζί του.

Ωστόσο, ο συνθέτης διεκδικεί το ποσό των 50.000 ευρώ από την Heaven, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ξεκαθαρίζοντας πως η εταιρεία είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού.

READ more