Λίνα Νικολακοπούλου: Βραδιές λόγου και μουσικής

“Λάμπα θυέλλης” αυτή την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στην μουσική σκηνή “Σφίγγα”( Κιάφας 13 στο κέντρο της Αθήνας) “φωτίζει” τους φακέλους έξι ποιητών που διατηρούσε επιμελώς η Ασφάλεια και δεν έγιναν παρανάλωμα του πυρός το 1989 στην Χαλυβουργική. Πρόκειται για τους φακέλους του Αρη Αλεξάνδρου,του Μανώλη Αναγνωστάκη,του Κώστα Βάρναλη,του Νικηφόρου Βρεττάκου ,του Τάσου Λειβαδίτη και του Γιάννη Ρίτσου. Φάκελοι από την δεκαετία του ’30 έως και τα πέτρινα χρόνια της χούντας.

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη συζητούν με τους δημοσιογράφους της “Εφσυν” Γιώργο Πετρόπουλο και Νικόλα Ζηργάνο που αναζήτησαν, βρήκαν και παρουσιάζουν το αποτύπωμα της ποίησης τους στην Ασφάλεια.

Θα προβληθεί οπτικό υλικό από ντοκουμέντα των προσωπικών φακέλων των κορυφάιων ποιητών της σύγχρονης Ελλάδας. Για το ποιητικό έργο και την προσωπικότητα των 6 διανοουμένων μιλά ο ποιητής Μανώλης Πρατικάκης ο οποίος είχε προσωπική σχέση με τους Ρίτσο, Λειβαδίτη και Αναγνωστάκη.

Αμέσως μετά η Αργυρώ Καπαρού και ο Θοδωρής Βουτσικάκης , ερνημεύουν τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Read More

And More