Λίνα Σακκά: Διάσημοι φίλοι στην επίσημη πρεμιέρα για το… «Τέλειο Έγκλημα»!

Επίσημη πρεμιέρα σε ένα διαφορετικό ρόλο με πολύ αγωνία και σασπένς έκανε το βράδυ της Τρίτης η Λίνα Σακκά. Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση το «Τέλειο Έγκλημα» στο θέατρο Κιβωτός και φέτος δίνει ένα ξεχωριστό «στοίχημα», ενσαρκώνοντας μια σκοτεινή ηρωίδα!

Το «Τέλειο Έγκλημα» του συγγραφέα Frederick Knott, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, παρουσιάζεται από την ομάδα naan η Λίνα Σακκά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τον απόλυτα μυστηριώδη και «σκοτεινό» ρόλο της.

Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν φυσικά πολλοί επώνυμοι φίλοι της Λίνας Σακκά. Ανάμεσά τους ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Φαίη Ξυλά, η Σύλβια Δεληκούρα, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Μάνος Ιωάννου, ο Σπύρος Μπιμπίλας και πολλοί ακόμη.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Λίνα Σακκά, Γιάννης Κακλέας

Ειρήνη Νταϊφά, Νίκος Χαρλαούτης, Όθωνας Μεταξάς, Λίνα Σακκά,, Ελένη Χέλμη, Γιώργος Χέλμης

Το «Τέλειο Έγκλημα» είναι ένα από τα  κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί ποτέ για το θέατρο. Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, το κείμενο συναρπάζει τον θεατή, καθώς μέσα από τη δράση του έργου επιχειρείται  να δοθεί  απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής  μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει…

Λίνα Σακκά

Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας του Alfred Hitchcock «Dial M for Murder» η οποία γυρίστηκε το 1954, με πρωταγωνιστές, τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Ο Alfred Hitchcock, γεννημένος σ’ ένα προάστιο του Λονδίνου το 1899 άφησε την σφραγίδα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Σε μια καριέρα που ξεκίνησε στην Αγγλία το 1925 και ολοκληρώθηκε στην Αμερική το 1976, ο Hitchcock κατάφερε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη, να δημιουργήσει ένα έργο προσωπικό όσο και λαϊκό και να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την Υψηλή Τέχνη με την Ποιοτική Ψυχαγωγία.

Η παράσταση που σχεδιάζεται με όλα τα κλασικά δομικά υλικά κατασκευής του film noir, αποθεώνοντας, το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής και  τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ, στοχεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία και φιλοδοξεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, αποδίδοντας ταυτόχρονα, φόρο τιμής στον συγγραφέα του έργου, Frederick Knott  και στον δημιουργό της ταινίας Alfred Hitchcock.

Δες φωτογραφίες:

Φαίη Ξυλά

Νίκος Ιωαννίδης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Λίνα Πρίντζου, Φρόσω Λύτρα

Φαίη Ξυλά, Σύλβια Δεληκούρα, Διαμαντής Καραναστάσης

Μάνος Ιωάννου, Νίκος Παπαδάκης, Όθωνας Μεταξάς

Μάνος Ιωάννου, Λίνα Σακκά

Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξά

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Χρήστος Φερεντίνος

Σοφία Μανωλάκου

Σύλβια Δεληκούρα

Φαίη Ξυλά, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μανώλης Παντελιδάκης

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Λίνα Σακκά

Άνδρη Θεοδώτου, Σπύρος Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More