Λοκ-άουτ στο πρόγραμμα του Alter αύριο, απειλητικό εξώδικο Κουρή προς τους εργαζόμενους του καναλιού !

Ρολά κατεβάζει αύριο το Alter… Βέβαια, θα μου πείτε με την δραματική τροπή που έχουν πάρει τους τελευταίους μήνες τα πράγματα στο κανάλι του Περιστερίου, αυτή δεν είναι η είδηση. Η είδηση είναι πως αύριο το κανάλι κατεβάζει ρολά, όχι μετά από απεργειακή κινητοποίηση των εργαζόμενων σε αυτό, αλλά μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης, η οποία απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα και τους έχει αφήσει όλους απλήρωτους να διεκδικούν για μήνες ολόκληρους τα δεδουλευμένα τους και δεν διστάζει με αυτό τον τρόπο, να εκβιάζει καταστάσεις !

Ετσι, ενώ για αύριο είχε εξαγγελθεί στάση εργασίας, τελικά η διοίκηση προχωρά στο λοκ-άουτ του προγράμματος, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και με την αλλαγή που μας έστειλαν πριν από λίγο, την οποία και σας παρουσιάζουμε λίγο πιο κάτω.

Και η ένταση στο Alter όχι μόνο δεν σταματά εδώ, αλλά όσο πάει και κορυφώνεται, μετά το αναμφισβήτητα απειλητικό εξώδικο που αποφάσισε να αποστείλει ο κ. Κουρής σε όλους τους εργαζόμενους, ή μάλλον σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους που τόσο καιρό και έχουν ματώσει μέσα απ ΄αυτή την κατάσταση, αλλά και έχουν βάλει και “πλάτη” πολλάκις στο κανάλι, γιατί ούτε λίγο-ούτε πολύ – λέει – από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους χάνει έσοδα το κανάλι !

Μάλιστα, στο εξώδικο αυτό υπάρχει και η επίσημη απάντηση της ΕΣΗΕΑ :

“…Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Την 7/11/11, στις 6.30 το απόγευμα κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Γεωργίου Κουρή που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπάλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER .

Επί του παραπάνω εγγράφου του κ. Κουρή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

* Ο κ. Κουρής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν νομιμοποιείται να απευθύνεται στους συναδέλφους αφού, σύμφωνα με το νόμο, την εταιρεία εκπροσωπεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος.
* Όλοι οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ευρισκόμενοι σε απόγνωση, μετά την άρνηση της εργοδοσίας να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για το τελευταίο 5μηνο, σε μερικούς δε από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από απόφασή τους, κήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν χωρίς να εισπράττουν τη νόμιμη αμοιβή τους.
* Η εξώδικη δήλωση του κ. Κουρή, ο οποίος γνωρίζει ότι πράγματι οφείλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, που κατά την άποψη του, καταφεύγουν σε «συνεχείς και αδικαιολόγητες απεργίες και στάσεις εργασίας υπονομεύοντας την ευόδωση των προσπαθειών για τη διάσωση του σταθμού» και τους καθιστά υπεύθυνους προσωπικά !!! και με την περιουσία τους !!! με παράνομα και εκβιαστικά μέσα.
* Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για μια ακόμη φορά δηλώνει στον κ. Κουρή και σε κάθε αρμόδιο ότι, θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν μη αρμόδιο να περάσει εκβιασμούς και απειλές σε βάρος των εργαζομένων που χειμάζονται – και μάλιστα εξαιτίας τους….”

Η αλλαγή προγράμματος του καναλιού που το βυθίζει στο σκοτάδι…

“…Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που θα ισχύσουν στοπρόγραμμα του ALTER, από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Αναλυτικά:
Από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
07:15 ΦΙΝΛΕΫ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ
07:30 ROARY THE RACING CAR
07:45 ΝΟΝΤΥ
08:00 ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ
08:15 ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
08:30 ΜΠΟΜΠ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ
08:45 ΜΠΑΡΝΥ
09:15 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ (Ε)
10:00 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΦΑ (Ε)
12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΟΣ (Ε)
13:00 ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ (Ε)
15:00 GORMITI
15:30 ΜΠΑΚΟΥΓΚΑΝ
16:00 ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ
17:00 PSYCH
18:00 MAD MEN
19:00 FRIDAY NIGHT LIGHTS
20:00 LIPSTICK JUNGLE
21:00 HEROES
22:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ (Θα ανακοινωθεί)
00:00 ΜΕΧΡΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΟΣ (Ε)
01:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ(Θα ανακοινωθεί)
03:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ(Θα ανακοινωθεί)
Τέλος, μετά από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, έχει κανονιστεί για αύριο το μεσημέρι στις 12.00, γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του σταθμού, στην οποία πιθανότατα θα συμμετέχουν και οι τεχνικοί ! Αλλωστε, μην ξεχνάτε πως είχαν προσανατολιστεί στο να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Read More

And More