“Λουκέτο” για τρεις μέρες στα φαρμακεία!

“Λουκέτο” για τρεις μέρες στα φαρμακεία! | tlife.gr

Τα φαρμακεία της Αθήνας θα είναι κλειστά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Στον Πειραιά οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους. Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες και ανήμπορους, ενώ ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά το 20% των φαρμακείων από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16.
Από σήμερα, Τετάρτη έως και την Παρασκευή κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλη την Πελοπόννησο. Σε κάθε πόλη, τις ημέρες απεργίας θα υπάρχει φαρμακείο ασφαλείας.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης με ομιλητή τον πρόεδρο του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Την ίδια ώρα τη δέσμευσή του ότι για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου.

READ more