«Λουκέτο» και αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία

«Λουκέτο» και αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία | tlife.gr

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος με φόντο την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, ειδικά ηλικιωμένων και ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αναγκάζονται να ψάχνουν τα εφημερεύοντα και να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου. Τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη ως την Παρασκευή και αυτή την εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου «ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες».

«Ζητούμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου» δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή σε ευρωπαϊκά όργανα.

Την Δευτέρα ο ΠΦΣ θα αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την τακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους Ταμείων που χρωστούν για πάνω από πέντε μήνες. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμέους σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

READ more