Λύση Τσερνόμπιλ για την Φουκουσίμα;Απόρρητο έγγραφο συνιστά την απομάκρυνση των ευρωπαίων από την χώρα

Συμπληρώθηκαν 7 ημέρες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία και ακόμα και σήμερα οι συνέπειες είναι μόνο όσες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση απογοήτευσε την διεθνή κοινότητα – με την κάλυψη όμως της Διεθνούς επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Μόλις σήμερα και ενώ τουλάχιστον 4 αντιδραστήρες όλες αυτές τις ημέρες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι το πυρηνικό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι της τάξεως του 5 και όχι 4 όπως επέμενε μέχρι σήμερα με βάση την 7βαθμη κλίμακα!

Η ΕΕ ανησυχεί, όπως ανησυχούν και δεκάδες χώρες που οι πολίτες τους βρίσκονται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το Newsit σας αποκαλύπτει οτι με έγγραφό της σε όλες τις χώρες – μέλη η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας της ΕΕ ζητεί είτε να απομακρύνουν τους πολίτες τους, είτε να τους συστήσουν να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία.

Οι ιάπωνες μηχανικοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1, δήλωσε ο Χινετοχίκο Νισιγιάμα, αναπληρωτής διευθυντής της ιαπωνικής υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

“Με τις επιχειρήσεις ρίψης νερού πολεμάμε μία φωτιά που δεν μπορούμε να δούμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Η φωτιά δεν επεκτείνεται, όμως δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο”, πρόσθεσε.

Εξάλλου η “λύση Τσερνόμπιλ” μπορεί να είναι η έσχατη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Φουκουσίμα 1, αλλά το θάψιμο του εργοστασίου κάτω από άμμο και τσιμέντο είναι μία πρόχειρη λύση που μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε ένα μέρος της Ιαπωνίας επί δεκαετίες εξαιτίας της ραδιενέργειας.

Οι ιαπωνικές αρχές ισχυρίζονται ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλάνε για μακροπρόθεσμα μέτρα, καθώς προς το παρόν προηγείται η ψύξη των έξι αντιδραστήρων του εργοστασίου.

“Δεν είναι τόσο απλό”, δήλωσε ο Μάρεϊ Τζένεξ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να καταφύγουν στην λύση του Τσερνόμπιλ για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα που έχουν υποστεί ζημιές.

“Οι αντιδραστήρες είναι σαν μία καφετιέρα. Αν τους αφήσεις αναμμένους ζεσταίνονται, ξεραίνονται και προκαλούνται ρωγμές”, είπε χαρακτηριστικά.

“Με το να βάλεις τσιμέντο από πάνω δεν θα είναι η καφετιέρα σου ασφαλής. Αλλά κάποια στιγμή, ναι, μπορεί να χτίσεις μία τσιμεντένια ασπίδα και να τελειώσεις”, πρόσθεσε.

“Δεν είναι αδύνατο να περιβάλλουμε τους αντιδραστήρες με τσιμέντο, όμως προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να τους ψύξουμε πρώτα”, επεσήμανε από τη μεριά της η διαχειρίστρια εταιρεία του Φουκουσίμα 1 Tokyo Electric Power Co (Tepco).

Η ραδιενέργεια που έχει διαρρεύσει από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 της Ιαπωνίας δεν έχει φτάσει στην ανώτερη ατμόσφαιρα και γι’ αυτό τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν ασφαλή, με εξαίρεση την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, δήλωσε σήμερα ένας ειδικός του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK ξεπερνούν τους 20.000.

Read More

And More