Μ. Ηλιάκη στο TLIFE: “Η Ρ. Κορομηλά είναι σαν αδερφή μου!”

Η Μαρία Ηλιάκη περνάει μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής της και μιλάει στο TLIFE για τα επαγγελματικά και προσωπικά της δρώμενα.

Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο της τηλεόρασης; Ποια θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη χρονιά σου;
Από το 1999 δουλεύω πίσω από τις κάμερες, άρα είμαι περίπου 10 με 11 χρόνια. Μπροστά είμαι από το 2004-5 που ξεκίνησε το “Κους κους” άρα 7 χρόνια. Η καλύτερη χρονιά δεν έχει υπάρξει ακόμα, νομίζω ότι κάθε χρονιά ήταν και καλύτερη. Φέτος, όμως, στην εκπομπή περνάμε ωραία με τον Νίκο και γελάμε πολύ.

Ποιος θεωρείς ότι σε έχει στηρίξει σε αυτό τον χώρο; Με έχουν στηρίξει πάρα πολλοί. Η πρώτη μου αρχισυντάκτρια η Μαίρη Κούσουλα που πλέον είναι και κολλητή μου φίλη και τώρα είναι αρχισυντάκτρια στο “Μες την καλή χαρά”. Φυσικά, η Ρούλα Κορομηλά, η οποία με πήρε από το ραδιόφωνο και με έφερε στον “Alpha” στην πρωινή εκπομπή, από όπου ξεκίνησα. Η Ζίνα Κουτσελίνη που ήταν η πρώτη που με έφερε στο “Κους κους”. Ο Μάκης Πουνέντης που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ραδιόφωνο. Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη που μου έκανε την πρόταση για το “Δέστε τους”. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!

Ποια είναι η σχέση σου τώρα με την Ρούλα Κορομηλά; Η σχέση μου είναι όπως ήταν και από την αρχή. Την έχω σαν αδερφή μου και έχουμε μια πολύ στενή και τρυφερή σχέση. Δεν ήμασταν ποτέ μόνο συνεργάτες, έχει μπει σπίτι μου, έχω μπει σπίτι της, έχουμε συζητήσει τα προσωπικά μας. Είναι ένας άνθρωπος, του οποίου τις παρατηρήσεις ακούω πολύ και τις συμβουλές της πάνω στην δουλειά, γιατί ξέρω ότι αν μου πει κάτι θα μου το πει από αγάπη. Οπότε και να με μαλώσει δεν θα την παρεξηγήσω.

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο πώς ένιωσες και πώς αντέδρασες στα σχόλια για την υποτιθέμενη κόντρα σου με την Κατερίνα Καινούριου; Δεν δίνω σημασία, γιατί όταν κάτι δεν υφίσταται και το γράφουν κάποιοι, μόνο για να το γράψουν ή γιατί κάποιος τους μετέφερε κάτι λάθος, δεν ασχολούμαι. Αντέδρασα κάνοντας την δουλειά μου, δεν πήρα κάποιον να απαντήσω και όσες φορές έχω ερωτηθεί έχω απαντήσει, αλλά δεν ασχολούμαι. Νομίζω ότι και η Κατερίνα έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχει κόντρα, άρα καλύτερη απάντηση από αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Πόσο διαφορετική είναι η ζώνη, που είσαι τώρα από την μεσημεριανή, στην οποία βρισκόσουν τόσο καιρό; Η μεσημεριανή είναι μία ζώνη χτισμένη και συγκεκριμένη. Δηλαδή έχεις απέναντί σου ίδια πράγματα, μεσημεριανές εκπομπές. Η απογευματινή ζώνη είναι λίγο περίεργη γιατί έχεις απέναντί σου πολλά διαφορετικά πράγματα. Δηλαδή εμείς, έχουμε απέναντί μας τούρκικο σίριαλ, έχουμε ελληνικό σίριαλ από την επανάληψη του Mega, έχουμε την Τατιάνα και γενικά πράγματα, που δεν είναι ίδια με μας. Προσπαθούμε μέσα σε όλα αυτά να κάνουμε μια εκπομπή με πολύ κέφι, με πολύ σχόλιο που πιστεύω ότι το σχόλιο είναι το δυνατό σημείο και του Νίκου κυρίως, και το δικό μου. Θεωρώ ότι η απογευματινή ζώνη είναι αρκετά δύσκολη. Στην μεσημεριανή έχεις να παλέψεις ίδια πράγματα, ενώ στην απογευματινή διαφορετικά.

Μεγάλη σου αγάπη είναι το ραδιόφωνο ή η τηλεόραση; Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Μεγάλη μου αγάπη είναι η τηλεόραση και μεγάλος έρωτας είναι το ραδιόφωνο.

Πόσο εύκολο είναι να υποδύεσαι αυτό το ρόλο που σου έχει δοθεί στο σίριαλ της εκπομπής; Είναι εύκολο σχετικά γιατί την έχω μέσα μου την γκρίνια και την κλάψα, γι’ αυτό και ο Μουτσινάς με έβαλε να κλαίω. Περνάμε πολύ ωραία στα γυρίσματα. Βέβαια είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι γιατί ξεκινάμε στις 8 το απόγευμα μετά την εκπομπή και τελειώνουμε στις 11. Αλλά έχει τόση πλάκα που μερικές φορές όταν βλέπω τα παρασκήνια που παίζουμε στην εκπομπή και το γέλιο που ρίχνουμε, λέω στον Νίκο: “Να σου πω κάτι όσο και αν κουραζόμαστε, αξίζει”. Ο Νίκος κουράζεται πάρα πολύ για να το φτιάξει και στη συνέχεια και εμείς αλλά φέτος νομίζω ότι είναι το σήμα κατατεθέν την εκπομπής.

Θυμόμαστε όλοι στο “Κους κους” τον ρόλο που είχες υιοθετήσει της κοπέλας που ήθελε να αποκατασταθεί ψάχνοντας ένα καλό γαμπρό. Στην πραγματικότητα έχεις την αγωνία να κάνεις οικογένεια; Τόση μεγάλη αγωνία πια δεν έχω. Έχει μπει λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά δεν ξέρω γιατί. Η αλήθεια είναι ότι πριν 3-4 χρόνια αν με ρωτούσες, είχα πάρα πολύ άγχος, ενώ τώρα πια δεν το έχω τόσο πολύ. Αν είναι να ‘ρθει, θα ‘ρθει φαντάζομαι.

Έχεις κάποια γνωστή παρουσιάστρια πρότυπο; Όχι δεν έχω κάποια γνωστή παρουσιάστρια ως πρότυπο, αλλά θαυμάζω πάρα πολύ, αρκετούς παρουσιαστές και παρουσιάστριες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Προσπαθώ να παίρνω καλά στοιχεία και να εξελίσσομαι εγώ ως παρουσιάστρια!

Τι επιλέγεις να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο. Επιλέγω να είμαι με τον άνθρωπό μου. Να βγαίνω για κανένα φαγητό, κανένα σινεμά, αλλά αυτό που θέλω να κάνω όσο πιο συχνά μπορώ, είναι να κλείνω το κινητό και να φεύγω τα Σαββατοκύριακα εκδρομές στα Καλάβρυτα και στα Τρίκαλα!

Πόσο πιστή είσαι στις φιλίες σου; Είμαι πάρα πολύ πιστή στους φίλους μου, αλλά θέλω και εκείνοι να είναι πιστοί. Καταρχήν έχω πια πάρα πολύ λίγους φίλους, δηλαδή έχω κάνει το ξεκαθάρισμά μου και ξέρω ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάνει εύκολα φιλίες, δεν με ενδιαφέρει να είμαι φίλη με όλους, θέλω να έχω λίγους και καλούς.

Νιώθεις ανασφάλεια με την κατάσταση στην τηλεόραση, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω κρίσης; Ναι, νιώθω μια ανασφάλεια, αλλά νομίζω ότι όταν δεν δημιουργείς προβλήματα στους συναδέλφους και στο κανάλι σου, όταν κάνεις σωστά την δουλειά σου και όταν δεν έχεις παράλογες απαιτήσεις δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ανασφάλεια. Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι όλοι οι παρουσιαστές, όσοι δουλεύουν μπροστά και πίσω, μια ανασφάλεια την έχουν έτσι όπως είναι τα πράγματα, από πέρσι. Ελπίζω και εύχομαι τα επόμενα χρόνια αυτό να σταματήσει.

Είσαι ερωτευμένη αυτό τον καιρό; Ναι είμαι!

Σου αρέσει να εισπράττεις την αγάπη και τον θαυμασμό του κόσμου; Πως αντιμετωπίζεις τους θαυμαστές σου; Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ! Δεν είμαι από αυτές που ενοχλούνται αν κάποιος τους σταματήσει στο δρόμο. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι όταν βγαίνεις στην τηλεόραση ο κόσμος και θα σε κριτικάρει και θα σε σταματήσει στο δρόμο και θα σου πει τα καλά και τα κακά. Διασκεδάζω πάρα πολύ και με τα δύο, δηλαδή και όταν θα με σταματήσουν να μου πουν κάποιο αρνητικό σχόλιο και όταν με σταματάνε να μου πουν ότι είναι ωραία η εκπομπή. Εντάξει δεν θα με σταματήσει κάποιος στο δρόμο να μου πει κάτι αρνητικό, θα μου το γράψει στο facebook ή κάπου αλλού. Έχω και μερικά μηνύματα από ανθρώπους που δεν τους αρέσω, έχει και αυτό την πλάκα του. Όταν όμως, σου γράφουνε “είσαι ηλίθια” δεν δίνεις σημασία, αλλά όταν σου γράφουν πράγματα εμπεριστατωμένα “σήμερα έκανες αυτό ή δεν έπρεπε να το πεις έτσι” αυτά κάθομαι και τα διαβάζω. Σε κακίες δεν δίνω σημασία. Γενικώς προσπαθώ να είμαι πολύ συνεπής και να απαντάω σε όλους στα μηνύματα που μου στέλνουν στη σελίδα του “Δέστε τους” ή στην σελίδα του “Alpha”. Αντιμετωπίζω τους θαυμαστές μου με αγάπη!

Ρεπορτάζ: Αγγελική Χριστοπούλου

Read More

And More