Μ. Πατέλη: Μόλις 21 κι όμως ντύνει τις μεγαλύτερες Ελληνίδες star! Ti λέει η ίδια στο TLIFE

Δέσποινα Βανδή, Τάμτα, Ζέτα Μακρυπούλια, Νάντια Μπουλέ, Έρρικα Πρεζεράκου, Αγγελική Ηλιάδη… Αυτές είναι μόνο μερικές από τις star τις οποίες έχει ντύσει η Μαρία Πατέλη. Η νεαρή σχεδιάστρια που παρά την ηλικία της έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και την αναγνώριση μέσα στο χώρο της. Το TLIFE βρήκε λίγο πριν ξεκινήσει την φωτογράφηση για την τελευταία της συλλογή και μας τα είπε όλα…

Τι είναι αυτό που σε έκανε να αποφασίσεις ότι θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά;
Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο, από πολύ νωρίς ,το είχα ήδη αποφασίσει! Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο..Πάντα σχεδίαζα..Είναι το χόμπι μου που έγινε η δουλειά μου, που ίσως δεν βαριέμαι ποτέ!

Πως νιώθεις που αν και τόσο νέα έχεις καταφέρει να δουλέψεις με μεγάλες star της ελληνικής showbiz;
Είναι πολύ σημαντικό να με επιλέγουν αυτές οι γυναίκες. Χαίρομαι που είχα τέτοια ανταπόκριση απ την πρώτη μου συλλογή! Είναι μια επιβεβαίωση ακόμη για την δουλειά μου κι έτσι συνεχίζω πιο δυναμικά.

Σε έχουν αντιμετωπίσει περίεργα ή με αμφισβήτηση λόγω ηλικίας;
Όχι!! Ίσα ίσα είναι ωραίο να είμαι η μικρή!! Αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ηλικία, όταν είσαι σωστός στην δουλειά σου και ξέρεις τι θέλεις κερδίζεις την εμπιστοσύνη κ την εκτίμηση ανθρώπων που είναι χρόνια στο χώρο!!

Πως ένιωσες την πρώτη φορά που έδωσες ένα από τα κομμάτια σου σε μία διάσημη και ποια ήταν αυτή;
Ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια! Ξαφνικά βλέπω ρούχο μου σε ένα πολύ μεγάλο περιοδικό το Status και να το φοράει μια από τις ωραιότερες Ελληνίδες,!! ‘Ήταν μαγικό γιατί ήταν απ τα πρώτα πρώτα σχέδια μου, που υλοποιήθηκαν!

Τι προσόντα πιστεύεις ότι πρέπει να έχει κάποιος για να καταξιωθεί στο αντικείμενο που έχεις διαλέξει;
Πάνω απ όλα πρέπει να το λατρεύεις!!! Για να μπορείς να αποδώσεις πρέπει να έχεις όρεξη για δουλειά, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα!

Ένιωσες ποτέ ότι θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να ασχοληθείς με κάτι άλλο;
Όχι! Δεν αφήνω τις δυσκολίες να σταθούν εμπόδιο σε αυτό που θέλω να κάνω, δεν τις υπολογίζω. Από μικρή είχα αποφασίσει τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου και είμαι αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά και να κυνηγήσω το όνειρό μου για να πετύχω.

Τι σου δίνει έμπνευση;
Έμπνευση μπορώ να πάρω απ΄ τα πάντα..! Από ένα ύφασμα, ένα υλικό, μια εικόνα, από ένα άνθρωπο που θα δω στον δρόμο! Και φυσικά απ΄ την μουσική, η μουσική με ταξιδεύει σε ένα άλλο κόσμο!

Τα ρούχα σου είναι κι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων σου; Άμα δει κάποιος μία καινούρια κολεξιόν σου θα καταλάβει σε τι διάθεση είσαι;

Σίγουρα!!!Αυτά τα δυο συνδέονται 100%! Ανάλογα με το πώς αισθάνομαι , σχεδιάζω κιόλας! Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό, όπως και τα συναισθήματα εκείνη την στιγμή!

Μίλησε μας για την τελευταία σου συλλογή…
Η τελευταία συλλογή μου είναι για το Α/W 2011-12 .. Κυριαρχεί το μαύρο!! Διαφάνιες, δέρμα που μοιάζει με δαντέλα, κρόσσια, λαμπερά handmade pieces και φυσικά κόκκινες και λεοπαρ πινελιές!

Πιστεύεις ότι οι ελληνίδες είναι καλοντυμένες γενικά;

Θεωρώ ότι οι Έλληνιδες έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, προσέχουν πολύ περισσότερο απ’ ότι παλιά τον εαυτό τους! Έχουν αρχίσει να ενημερώνονται πιο πολύ για το στυλ τους.

Δουλεύεις σκληρά και πολύ. Χρόνο για τους φίλους και για να κάνεις πράγματα που κάνουν άλλα παιδιά της ηλικίας σου έχεις;
Κάνω αυτό π πάντα ήθελα, δεν μου λείπει απολύτως τίποτα! Η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι μου, σπουδάζουν ακόμα και έχουμε λίγο διαφορετικούς ρυθμούς. Αλλά το θέμα είναι ότι πάντα υπάρχει χρόνος να βρισκόμαστε!!

Είσαι από την Κέρκυρα και μένεις μακριά από τους δικούς σου; Πόσο δύσκολο είναι αυτό για κάποιον που κάνει ξεκίνημα στην καριέρα του;

Είμαι απ’ τα 17 μου στην Αθήνα κι έχω συνηθίσει! Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι μου λείπουν αλλά μιλάω όλη μέρα στο τηλέφωνο και skype , οπότε η απόσταση μειώνεται!!

Οι γονείς σου σε έχουν στηρίξει σε όλο αυτό που κάνεις;
Αν δεν είχα τους γονείς μου και αν δεν πίστευαν σε μένα δεν θα τα είχα καταφέρει!! Με στηρίζουν στα πάντα, απ’ την πρώτη στιγμή, όποτε τους χρειαστώ είναι δίπλα μου!!Το ότι είναι μικροί σε ηλικία, πιστεύω παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί με καταλαβαίνουν απόλυτα!

Ποιο είναι για σένα η απόλυτη καταξίωση στον επαγγελματικό τομέα; Μέχρι που θέλεις να φτάσεις;
Δεν σκέφτομαι μέχρι που θέλω να φτάσω! Κάνω μικρά και σταθερά βήματα.. Καταξίωση θα ήταν να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτή την δουλειά και να μπορώ να ζήσω απ’ αυτή!

Υπάρχει κάτι που να σου έχει μείνει έντονα από την συνεργασία σου με κάποια διάσημη star;
Ναι! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πιστέψω πώς μία πολύ πολύ ΗΟΤ γυναίκα καλλιτέχνης, κούκλα και με τέλειο σώμα αισθάνθηκε ανασφάλεια…… ευτυχώς ήτανε για λίγο!!!!! Και από την άλλη με εντυπωσίασε η Τάμτα επειδή εμπιστεύεται τυφλά την στυλίστριά της, ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι της πηγαίνει και τα ρούχα γίνονται πάνω της χωρίς καν πρόβα! απλά μαγικό!!

Δες ακόμα μερικά από τα σχέδια της Μαρίας που έχουν φορέσει οι αγαπημένες σου star:


Read More

And More