Μ. Βαρδινογιάννη: Στην παρουσίαση του PLAYMOBIL play & give για την υποστήριξη της “Ελπίδας”

Η PLAYMOBIL Hellas παρουσίασε το πρώτο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, το PLAYMOBIL play & give, στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και ο κύριος Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθύντης της PLAYMOBIL Hellas.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή ενέργεια για την PLAYMOBIL διεθνώς, η οποία αναδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη της στα άρρωστα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το PLAYMOBIL play & give εγκαινιάζεται φέτος και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, το νέο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», χαιρέτισε τη Συνέντευξη Τύπου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία ανάμεσα στην «ΕΛΠΙΔΑ» και την κορυφαία εταιρεία στον χώρο του παιχνιδιού την PLAYMOBIL έχει ως στόχο, όχι μόνο ν’αγκαλιάσει τα παιδιά με καρκίνο και να στηρίξει τον αγώνα μας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλα τα παιδιά της χώρας μας με όχημα το παιχνίδι. Τα παιδιά είναι η βάση και το αύριο της κοινωνίας μας. Και το στοίχημα που εμείς οι μεγάλοι πρέπει να κερδίσουμε είναι να μεγαλώσουμε πολίτες κοινωνικά ευαίσθητους και αλληλέγγυους. Είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο το ότι προς αυτή την κατεύθυνση, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, κινείται η πρωτοβουλία της PLAYMOBIL».

Τις νέες φιγούρες PLAYMOBIL, τον πειρατή και την πριγκίπισσα, που κατασκευάσθηκαν αποκλειστικά για να διατεθούν στην ελληνική αγορά, και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους, θα δοθεί για το μεγάλο σκοπό του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο κύριος Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL Hellas: «Πριν από 1,5 χρόνο, είπε, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης , που εγώ θα το έλεγα πρόγραμμα επιστροφής στην κοινωνία.

Δηλαδή να δώσουμε πίσω στην κοινωνία κάτι από αυτό που έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Το κυριότερο ήταν να βρούμε κάτι που ταιριάζει με το playmobil, αλλά να είναι και κάτι παραπάνω από το playmobil. Η «Ελπίδα» μας έδωσε την Ελπίδα να το βρούμε. Ο πρώτος στόχος μας ήταν ότι το προϊόν που θα έβγαινε στην αγορά να είναι χαμηλής τιμής ώστε να μπορεί να το αγοράσει και το ίδιο το παιδί. Ο δεύτερος ήταν να δώσει αξία στο παιδί που θα το έπαιρνε, άρα έπρεπε να είναι συλλεκτικό.

Η παρουσιάστρια, κυρία Φαίη Σκορδά, ambassador της PLAYMOBIL Hellas για το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give, το οποίο υποστηρίζει ενεργά.

Μην φανταστείτε λοιπόν ότι θα κυκλοφορήσουν χιλιάδες τεμάχια. Μελλοντικά η αξία των δυο αυτών φιγούρων πιστέψτε με θα είναι πολύ μεγάλη. Και ο τρίτος ήταν να δώσουμε και τη διαφορετικότητα στο παιδί, να είναι περήφανο γιατί το πήρε, δηλαδή το ελληνόπουλο να μπορεί να λέει ότι είναι το μόνο στον κόσμο που το έχει. Μέχρι τώρα στη playmobil έχουμε μάθει το παιδί να παίζει από δω και μπρός θέλουμε να μάθουμε το παιδί να δίνει κιόλας».

Και κλείνοντας την ομιλία του, ο κύριος Παγώνης, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ευκαιρία που δίνει στην PLAYMOBIL Hellas να εκφράσει το κοινωνικό της πρόσωπο, της είπε: «Σας εύχομαι η Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, που ετοιμάζετε, να έχει μόνο καταθέτες!».

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give θα διατίθενται σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Περισσότερες πληροφορίες: www.playmobil.gr, facebook.com/PlaymobilHellas, www.elpida.org

Read More

And More