Μα τι έχουν πάθει όλοι με τα tattoos; Μόδα ή απελευθέρωση; Ένας tattoo artist μας λύνει τις απορίες

Πριν είκοσι χρόνια μας έλεγαν οι γονείς μας: “Θες να κάνεις τατουάζ; Ποτέ! Αυτά τα κάνουν οι αλήτες”… Τα χρόνια πέρασαν και τα tattoοs έγιναν μόδα…

Σήμερα αν περάσεις μια βόλτα από clubs που συχνάζουν οι νέοι, η ακόμα πιο εύκολο αν παρατηρήσεις τα κορμιά σε μια παραλία, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι έχουν κοσμήσει κάποιο σημείο του σώματός τους με κάποιο τατουάζ! Άλλες φορές πετυχημένο κι αλλές όχι. Άλλες όμορφο και άλλες όχι. Άλλες φορές να στέλνει κάποιο μήνυμα και άλλες όχι.

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση των tattoo lovers στην Ελλάδα έπαιξαν όπως είναι λογικό και οι celebrities Έλληνες και ξένοι που αγαπούν τα τατουάζ και έχουν κάνει ένα ή και παραπάνω. Και στην τελική και το τατουάζ είναι τέχνη. Αν το σκεφτείς καλά και το θες πραγματικά γιατί όχι. Απλά να θυμάσαι ότι είναι για πάντα. Πριν το αποφασίσεις πρέπει να το σκεφτείς καλά και να το αγαπήσεις γιατί αν το έχεις στο μπροστινό μέρος του κορμιού σου θα το βλέπεις κάθε μέρα… Στην αντίθετη περίπτωση θα το βλέπουν συχνά οι δικοί σου άνθρωποι…


Πηνελόπη Αναστασοπούλου Ιnked

Πρέπει όμως εκτός από το σχέδιο να επιλέξεις ένα καλό studio και tattoo artist και βέβαια να έχεις το νου σου ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τους κανόνες υγιεινής.

Όπως και να ΄χει τα tattoo έχουν απενοχοποιηθεί και απομυθοποιηθεί εντελώς και όπως θα διαβάσεις παρακάτω τατουάζ κάνουν άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς χώρους ακόμα και δικηγόροι και δικαστές! Βέβαια όταν κάποιος έχει κάνει υπερβολή σίγουρα θα τον κοιτάξεις λίγο περίεργα… με ένα βλέμμα λίγο “ρατσιστικό”…


Aγγελική Ηλιάδη περιοδικό Inked

Ρωτήσαμε τον δημιουργό του Live in Color tattoo studio στο Μαρούσι Μάνο Ρεμπούλη να μας λύσει κάποιες περί τατουάζ απορίες:

-Στην παραλία παρατηρώντας τους λουόμενους, θα δούμε όλο και περισσότερους νέους κυρίως αλλά και μεγαλύτερους να έχουν τουλάχιστον ενα η και περισσότερα tattoos. Kαι γυναίκες και άνδρες. Πόση αύξηση είχαμε τα τελευταία χρόνια;

Τα τελευταία χρόνια όντως έχει παρατηρηθεί μία αύξηση ίσως διότι το tattoo γίνεται περισσότερο κοινωνικά αποδεκτό όσο περνάει ο καιρός.
Eλισάβετ Σπανού περιοδικό Inked

-Κάποτε έκαναν τατουάζ συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων… Πες μου 5 επαγγέλματα πελατών σου που δεν περίμενες ποτέ οτι θα έρθουν να “χτυπήσουν” tattoo!

Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα το οποίο δεν περιμένω με τίποτα να έρθει κάποιος για tattoo. Από όλα τα επαγγέλματα έχω κόσμο που έρχεται για tattoo, ηθοποιοί, τραγουδιστες, δικηγόροι, δικαστες κτλ. κτλ.
Eρριέτα Κούρκουλου- Λάτση
-Γιατί πλέον κάνουν τόσοι πολλοί τατουάζ είναι μόδα; Μήπως επηρεάζονται από τους εγχώριους και ξένους star;
To γεγονός ό,τι μια μερίδα κάνει tattoo λόγω μόδας ισχύει. Πάντα όμως πρόκειται για μια συγκεκριμένη μερίδα κόσμου. Και ναί σίγουρα επηρρεάζουν οι διάσημοι αλλά πιο πολύ τα tattoo των επωνύμων έχουν βοηθήσει στο να θεωρηθεί κοινωνικά αποδεκτό.
– Εσείς οι tattoo artists που συνήθως έχετε πολλά τατουάζ έχετε νιώσει περίεργα βλέμματα η ακόμα και “ρατσισμό”;
Περίεργα βλέμματα όποιος πεί πως δεν έχει νιώσει θα πεί ψέμματα. Αλλά σίγουρα δε νομίζω να έχει φτάσει κάποια περίπτωση στα όρια του ρατσισμού. Βέβαια εξαρτάται και απο τον άνθρωπο γιατί δε νομίζω να πάει κάποιος με μανίκια να ζητήσει δουλειά σε κάποια δημόσια υπηρεσία καθώς είναι αυτονόητο πως δεν θα τον προτιμήσουν, (κακώς κατα τη γνώμη μας) γιατί κάτι τέτοιο δεν καθορίζει το άν κάποιος έχει τις ικανότητες για οποιαδήποτ εργασία.
-Ποια είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος αν αποφασίσει να κάνει τατουάζ.
Δεν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες αλλά γενικά πρέπει να προσέχουμε μερικά πράγματα:
1)Να είναι σίγουρος πως αυτό δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στην εργασία του.
2)Να ξέρει περίπου τι θέλει να κάνει ώστε να μην κάνει κάτι τυχαίο το οποίο πιθανότατα να μετανιώσει.
3) Να γνωρίζει πως δεν έχει κάποια μεταδοτική ασθένεια η κάποια ασθένεια γενικότερα που να του απαγορεύει να κάνει tattoo. Π.χ αιμοφιλία κατα την οποία το αίμα έχει χάσει τη δυνατότητα του να πήζει σωστά και έτσι δε μπορεί το tattoo να επουλωθεί σωστά. Η ζαχαρώδη διαβήτη βαριάς μορφής οπότε πάλι δεν μπορεί να γίνει σωστή αποθεραπεία.
4)Να είναι όσο μπορεί πιο χαλαρός και να έχει άπλετο χρόνο μπροστά του. Το tattoo δεν είναι κάτι που γίνεται βιαστικά.
5)Να έχει κοιμηθεί όσο καλύτερα μπορεί την προηγούμενη ημέρα και να μην έχει πιεί αλκοόλ καθώς το αλκοόλ κάνει το tattoo να ματώνει περισσότερο.
– Αν δεν σου αρέσει το τατουάζ σου; Υπάρχει λύση;
Αναλόγως την κάθε περίπτωση αλλά σε ένα ποσοστό 90 τοις εκατό επιδέχεται διόρθωση ένα tattoo. Και μιλάμε πάντα για διόρθωση κάνοντας κάποιο άλλο tattoo και καλύπτωντας το. Έχουμε όμως και την περίπτωση του laser. Εκεί βέβαια το κόστος και ο πόνος μεγαλώνει αρκετά και πρέπει να προσέξει κάποιος πολύ επιλέγοντας τον γιατρό και την κλινική που θα αποφασίσει να επισκεφτεί.

– Ποιο είναι το πιο περίεργο τατουάζ που σου έχουν ζητήσει ποτέ;
Δε μπορώ να αναφέρω εδώ το πιο περίεργο αλλα ένα απο τα πιο περίεργα είναι μέσα στο άσπρο του ματιού μας.


– Σε ποιο σημείο του σώματος πονάει περισσότερο;
Συνήθως στα πλευρά, στο γόνατο και στον αστράγαλο αλλά εξαρτάται πάντα και απο τον άνθρωπο.
-Πολλοί ακόμα και τώρα, φοβούνται μήπως κολλήσουν κάποια ασθένεια. Ποιους κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρεί ένα σωστό tattoo studio;
Αυτό το ακούω πολύ συχνά και με ενοχλεί ιδιαίτερα. Αρρώστιες δεν μπορούμε να κολλήσουμε απο κάποιο tattoo παρά μόνο αν κάποιοι κανόνες υγιεινής δεν τηρηθούν.
Οι βελόνες ανοίγονται πάντα μπροστά στον πελάτη και στο τέλος του δίνονται για να διασφαλιστεί πως δέν θα επαναχρησιμοποιηθούν. Το μαγαζί γενικά πρέπει να είναι καθαρό και κλινικά αποστειρωμένο. Τα μηχανήματα πρέπει πάντα να αποστειρώνονται και όταν έρχεται η ώρα του κάθε tattoo να επενδύονται με αποστειρωμένα πλαστικά καλύμματα.

Read More

And More