Μαίρη Κατράντζου: Συγκινούν η Μ. Βαρδινογιάννη και η μητέρα της μιλώντας για εκείνη στην πρώτη της συνέντευξη(video)

Μια αποκλειστική συνέντευξη στην Κάτια Ζυγούλη και τις “Ιστορίες μόδας” παραχώρησε η Μαίρη Κατράντζου.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια που ζει και εργάζεται στη Βρετανία μίλησε για τα πρώτα της βήμα και πώς κατάφερε να καθιερωθεί.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν δηλώσεις ανθρώπων που έχουν συνεργαστεί μαζί της αλλά και προσώπων που έχουν μια λαμπρή πορεία στο χώρο. Εκείνα όμως που ξεχώρισαν ήταν τα λόγια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη αλλά και της μητέρας της.

Σταθμός στην καριέρα της είναι η ιστορική, φιλανθρωπική επίδειξη μόδας στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο το 2019, με αφορμή τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ». (Δες εδώ φωτογραφικό υλικό από την εντυπωσιακή επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου στον Ναό του Ποσειδώνα)

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μαίρη Κατράντζου, της οποίας τα βήματα -όπως είπε- παρακολουθούσε από την αρχή της..

«Ήθελα να κάνω στην Ελλάδα κάτι πάρα πολύ καιρό αλλά ήθελα να έχει χαρακτήρα πολιτιστικό, φιλανθρωπικό. Με είχε συναισθηματικά φορτισμένη από την αρχή αυτό το project. Δόθηκε ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς από την Ελλάδα στον κόσμο» είπε η σχεδιάστρια αποδίδοντας εύσημα στην κυρία Βαρδινογιάννη για το ότι της άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τη δουλειά της.

Η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που η σχεδιάστρια της ζήτησε να γίνει κουμπάρα στον γάμο της.

«Η Μαίρη είναι πάρα πολύ ικανή, πάρα πολύ ταλαντούχα. Όταν βάλει κάτι στο μυαλό της προσπαθεί μέχρι να το πετύχει. Είναι τελειομανής. Μου είχε φέρει ένα φουστάνι που λερώθηκε  και γυρίσαμε όλα τα καθαριστήρια του Παρισιού για να το καθαρίσουμε. Κανείς δεν το αναλάμβανε. Έκατσε όλο το βράδυ και το έκανε τέλειο. Μπορούσε να κάτσει και μια εβδομάδα στο γραφείο της χωρίς να γυρίσει σπίτι της…. Πλέον νομίζω της λείπει η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κατερίνα Κατράντζου, η μητέρα της.

«Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για αυτά τα 10 χρόνια και τα όσα με έχουν διδάξει για να πάω στα επόμενα 10. Το πού θέλεις αυτό να εξελιχθεί είναι ίσως πιο σημαντικό από το ξεκίνημα» είπε κλείνοντας η σχεδιάστρια.

«Η Μαίρη Κατράντζου ανέμειξε τον αρχαίο πολιτισμό με τον φουτουρισμό, με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Ήταν ένας κολοφώνας εκλεπτυσμού» είπε η Menkes σχολιάζοντας την επίδειξη.

 

 

 

Read More

And More