Μαίρη Συνατσάκη: Ποζάρει χωρίς ρούχα και στέλνει το δικό της μήνυμα για την γιορτή της γυναίκας

Μαίρη Συνατσάκη: Ποζάρει χωρίς ρούχα και στέλνει το δικό της μήνυμα για την γιορτή της γυναίκας | tlife.gr

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου! Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τιμώντας αυτή την σημαντική ημέρα η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram μια φωτογραφία χωρίς ρούχα και έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

«Επειδή νιώθω γυναίκα…  «Αποφάσισα πια, να μην είμαι απολογητική για την θηλυκότητά μου. Η κοινωνία μας, μαθαίνει απο πολύ νωρίς στα κορίτσια την ντροπή. «Σταύρωσε τα πόδια σου.» «Κάλυψε το σώμα σου». Τα κάνουμε να αισθάνονται ενοχή μόνο και μόνο για το γεγονός πως γεννήθηκαν κορίτσια. Κι έτσι τα κορίτσια μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν επιτρέπεται να μιλήσουν για τις επιθυμίες τους. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που σιωπούν. Μεγαλώνουν για να γίνουν γυναίκες που δεν μπορούν να πουν ελεύθερα αυτό που θα σκεφτούν.

Και μεγαλώνουν – κι αυτό είναι το χειρότερο – για να γίνουν γυναίκες με άπειρο ταλέντο στο να προσποιούνται. Φεμινιστής για μένα είναι εκείνος ο άντρας ή η γυναίκα που λέει «Ναι, υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που φερόμαστε σε κάποιον με βάση το βιολογικό του φύλο και πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Όλοι μας. Άντρες και γυναίκες. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι!» • αποσπάσματα από το βιβλίο “We Should All Be Feminists” της Chimamanda Ngozi Adichie», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Δες τη φωτογραφία:

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι εντυπωσιακή!

READ more