Μαίρη Συνατσάκη: Στήριξε τον σύντροφό της Αιμιλιανό Σταματάκη στην πρεμιέρα του! [pics]

Μαίρη Συνατσάκη: Στήριξε τον σύντροφό της Αιμιλιανό Σταματάκη στην πρεμιέρα του! [pics] | tlife.gr

Μπορεί στην αρχή της σχέσης τους να κράτησαν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, τώρα πια όμως στηρίζουν φανερά ο ένας τον άλλον και είναι στα καλύτερά τους. Ο λόγος για την Μαίρη Συνατσάκη και τον Αιμιλιανό Σταματάκη που είναι αχώριστοι και πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης, που ο Αιμιλιανός Σταματάκης είχε την πρεμιέρα του στο θέατρο Rex με την παράσταση : Ο άνθρωπος που γελά» του Victor Hugo, η παρουσία της Μαίρης Συνατσάκη στο κοινό ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη. Η γνωστή παρουσιάστρια με chic εμφάνιση και ένα μεγάλο χαμόγελο βρέθηκε στο Rex και απόλαυσε τον καλό της σε ένα ρόλο σταθμό στην καριέρα του. Η ίδια τον εμψύχωσε όσο περισσότερο μπορούσε και του χάρισε το πιο θερμό της χειροκρότημα.

Το σπουδαίο έργο του Βίκτωρ Ουγκώ, μάλιστα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αιμιλιανός, μεταφέρθηκε για δεύτερη χρονιά στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» σε μια μουσικοθεατρική παράσταση υπό τη σκηνοθεσία και την πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα έργο βαθιά πολιτικό αποκαλύπτεται πίσω από ένα θυελλώδες ειδύλλιο, χάρη στην ιδιοφυή γραφή του κορυφαίου Γάλλου λογοτέχνη. Μια ερωτική υπόθεση ως αφορμή για να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ακρότητα της εξουσίας και το αληθινό, αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ο άνθρωπος που γελά δημοσιεύτηκε το 1869, δύο μόλις χρόνια πριν την εξέγερση της Παρισινής Κομμούνας και μπορεί να μην είχε την άμεση απήχηση άλλων έργων του Ουγκώ ωστόσο δεν υπολείπεται μεγαλείου. Κάθε ζήτημα – κοινωνική ανισότητα, αλλοτρίωση από την επαφή με την εξουσία, πολιτική ευθύνη του ανθρώπου για παρέμβαση, συντριβή του ατόμου έναντι του συστήματος – , λανθάνει και αποκαλύπτεται αριστοτεχνικά πίσω από μια πλοκή που ανάγει τον έρωτα σε κινητήριο δύναμη.

Υπόθεση έργου

Λονδίνο, αρχές του 18ου αιώνα. Μια αυστηρά δομημένη, αριστοκρατική κοινωνία με απολύτως διακριτά όρια μεταξύ των τάξεων. Ο πλούτος και η υψηλή θέση στην ιεραρχία προκαλεί αλαζονεία. Ο λαός, άνθρωποι εξαθλιωμένοι, άβουλοι, τρομοκρατημένοι, χωρίς διάθεση για αντίσταση και κάποιες φορές χωρίς ελπίδα. Σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, ο Γκουίνπλεϊν, ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο -ένα μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο ως εκδίκηση από τον βασιλιά-, βιώνει έναν αγνό και αληθινό έρωτα με την τυφλή Ντία. Η σχέση τους φαίνεται να είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. Ως μέλος ενός θιάσου, σύντομα, θα γίνει διάσημος λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Η τύχη όμως παίζει τα πιο τρελά παιχνίδια: όταν βρεθεί σε θέση ισχύος και τολμήσει να υψώσει το ανάστημά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αναλγησία των ισχυρών.

Η εμφάνιση της Μαίρης Συνατσάκη στο θέατρο!

Φωτογραφίες: ndp

READ more