Μαίρη Συνατσάκη: Το ξέσπασμα για το bullyimg στις γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά!

Ξέσπασε η Μαίρη Συνατσάκη για ταο bullying Που γίνεται στις παχουλές. Η γνωστή παρουσιάστρια που δεν μασά τα λόγια της και δεν φοβάται να εκφράσει δημόσια τη γνώμη της για όσα την εξοργίζουν, δημοσίευσε ένα διαφορετικό post και θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα.

Αφορμή στάθηκε ένα σκίτσο, όπου παρουσίαζε μια μυθική ηρωίδα με παραπάνω κιλά. Κάτω από το συγκεκριμένο σκίτσο είδε πλήθος από επικριτικά σχόλια για το βάρος που πρέπει να έχει μια γυναίκα και τις θυσίες που οφείλει να κάνει… και φυσικά έγινε έξαλλη.

Δες τι έγραψε η ίδια στο Instagram: «Συγγνώμη! Μπορώ να σας πω λίγο; Βρήκα αυτό το σκίτσο τυχαία και μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω τα σχόλια που είχαν γραφτεί από κάτω. Ξέρετε πόσα “Γιατί είναι έτσι αυτή;” “Κάποια πρέπει να ξεκινήσει δίαιτα!” και “Αυτή θα έπρεπε να λέγεται: Άριελ, η χοντρή γοργόνα!” βρήκα;

Πολλά! Ξέρετε ποιοί τα έγραφαν; Κορίτσια. Γυναίκες. Έξαλλες για τον τρόπο που ένας καλλιτέχνης αποτύπωσε ένα μυθικό πλάσμα χωρίς να ακολουθήσει κανένα στερεότυπο του τι είναι ομορφιά στις μέρες μας. Έσπασε δηλαδή την βλακεία της εποχής. Ζωγράφισε την γοργόνα του όπως ήθελε και υπήρξαν άνθρωποι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να σχολιάσουν το σώμα της ζωγραφιάς!! Έλα Παναγιά μου. Να κάνουν δίαιτες μέχρι και τα σκίτσα. Εκεί φτάσαμε. Και έχουμε και τόσες παραλίες να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες.. Και αναρωτιέμαι γιατί; Τι σε νοιάζει το σώμα της γοργόνας; Ή ακόμη χειρότερα της διπλανής σου στην ξαπλώστρα; Γιατί κοροϊδεύουμε; Γιατί κρίνουμε; Γιατί έχουμε αποψούλα για το σώμα του άλλου; Μήπως τα φταίει που δεν αντέχουμε εμάς πρώτα; Που στα κρυφά έχουμε χιλιομαστιγωθεί για το πως είναι το δικό μας σώμα; Που μας έχουμε αφήσει να πεινάμε για να αδυνατίσουμε; Μήπως να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους άλλους; Να προσπαθήσουμε να μας αγαπήσουμε παραπάνω; Να αποδεχτούμε πρώτα τα δικά μας κομμάτια ολόκληρα; Και μετά.. μετά νιώθω πως κάτι μαγικό θα συμβεί. Θα κοιτάμε γύρω μας και δεν θα βλέπουμε χοντρά, κοντά, ψηλά, αδύνατα κορμιά. Θα κοιτάμε τον καθρέφτη και δεν θα βλέπουμε ατέλειες. Θα είμαστε πλάσματα. Μυθικά!»

Read More

And More