Μαίρη Χρονοπούλου: Στο φως η χειρόγραφη διαθήκη της – Οι καταθέσεις στην Ελβετία και τα χρήματα στην Εριέττα Κούρκουλου

Στο φως ήρθε άλλη μία διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, και μάλιστα χειρόγραφη, την οποία είχε συντάξει η ίδια τον Απρίλιο του 2019 και την είχε δείξει στον άλλοτε σύντροφό της και φίλο της Νίκο Σταγόπουλο.

Όπως είπε στην «ON time» και τη Σάσα Σταμάτη ο Νίκος Σταγόπουλος, τη συγκεκριμένη διαθήκη τού την είχε δείξει η Μαίρη Χρονοπούλου τον Ιανουάριο του 2020.

«Είχαμε πάει σπίτι της με φιλικό της ζευγάρι, τον Ανδρέα και τη Νανά Ανδριανοπούλου, για να δούμε πώς είναι κι αν χρειάζεται κάτι, γιατί εκείνο το διάστημα δεν ήταν και πολύ καλά. Φοβόμασταν μήπως συμβεί κάτι σοβαρότερο και είχαμε πει να γίνει μια επιτροπή φίλων, που να μπορεί να αποφασίσει, αν η ίδια δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις για την υγεία της. Μήπως χρειαστεί κάποια επέμβαση ή κάποιο νοσοκομείο ή ίδρυμα αποκατάστασης.

Εγώ έμεινα κάποιες ώρες παραπάνω. Κουβέντα στην κουβέντα, κι εκεί που μιλούσαμε, μου λέει η Μαίρη “άνοιξε εκείνο το συρτάρι και πάρε ένα γκρι ντοσιέ”. Άνοιξε το ντοσιέ και μου έδωσε την ιδιόχειρη διαθήκη της, την οποία είχε συντάξει λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2019, και όπου αναφερόταν και στις επιθυμίες της, αλλά και σε πρόσωπα που δεν αναφέρονταν στη διαθήκη που είχε κάνει σε συμβολαιογράφο το 2013 και την οποία αναθεώρησε το 2016, όταν μεταβίβασε τη μονοκατοικία στην Παιανία, με το κτήμα και το διαμέρισμα στα Πατήσια, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Αυτή τη χειρόγραφη διαθήκη μού ζήτησε να τη φωτογραφίσω, την πρώτη σελίδα. Σε αυτή αναφέρεται στην Άννα Φόνσου και στο “Σπίτι του Ηθοποιού”, όπου ήθελε να αφήσει κάτι, καθώς και στον Σπύρο Μπίμπιλα και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου επίσης άφηνε χρήματα, αλλά και στην Εριέττα Κούρκουλου και συγκεκριμένα στο ίδρυμά της για τα ζώα, όπου κι εκεί ήθελε να αφήσει κάτι συμβολικό» είπε ο Νίκος Σταγόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη και πως, ακόμα κι αν αφήνει κάτι σε αυτόν, δεν πρόκειται να το δεχτεί, αλλά θα το παραχωρήσει στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Οι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου ισχυρίζονται ότι πιθανότατα υπάρχουν καταθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την παρουσιάζουν ως ένα άτομο που είχε τις οικονομίες για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που της συνέβαινε οτιδήποτε. Μάλιστα, λένε ότι η Μαίρη είχε καταθέσεις και στην Ελβετία. Ωστόσο, η ίδια απέφευγε να μιλά για τα οικονομικά της και κανείς από τους φίλους της δεν ήξερε επακριβώς την οικονομική της κατάσταση.

Read More

And More