Μάκης Κατσανέας: Καταγγέλλει δύο γνωστούς σκηνοθέτες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – «Είχα πάθει σοκ»

Ο Μάκης Κατσανέας έγινε γνωστός τηλεοπτικά μέσα από την συμμετοχή του στο GNTM 4 εντυπωσιάζοντας τους κριτές. Μια πρόκληση για αυτόν που το δοκίμασε ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές ιδιότητες που έχει.

Ηθοποιός, θεατρικός παραγωγός, συγγραφέας, ποδοσφαιριστής και ψαράς αποτελούν τις τελείως διαφορετικές ιδιότητες που καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά. Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και τον Βαγγέλη Καράλη, καταγγέλλει δύο γνωστούς σκηνοθέτες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και με δύναμη ψυχής εξομολογείται την κακοποίηση που δεχόταν η μητέρα του από τον πατέρα του λόγω του αλκοολισμού καταφέρνοντας όμως να ξεπεράσει την εξάρτησή του.

«Ήμουν 20 ετών και συνέβη δύο φορές, ευτυχώς ήμουν δυνατός και το ξεπέρασα. Ήμουν έτοιμος να παρατήσω το θέατρο μετά από τις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκα από σκηνοθέτες. Για αυτόν τον λόγο έκανα και δική μου εταιρεία παραγωγής για να έρχονται νέα παιδιά και να νοιώθουν προστατευμένα. Έχω δεχτεί και λεκτική αλλά και πρακτική σεξουαλική παρενόχληση. Είχα πάθει σοκ! Έχω κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ και για τους δύο και ευχαριστώ θερμά τον Σπύρο Μπιμπίλα που με στήριξε»

Από μικρή ηλικία ο ηθοποιός έχει καταφέρει να αντιμετωπίζει δυσκολίες καθώς ο αλκοολικός πατέρας του κακοποιούσε την μητέρα του, καταφέρνοντας όμως να ξεπεράσει την εξάρτησή του: «Οι δυσκολίες ξεκίνησαν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος για πολλά χρόνια με το αλκοόλ και κακοποιούσε την μητέρα μου. Είμαι χαρούμενος γιατί το ξεπέρασε και τον έχω συγχωρέσει. Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό και να τονίσω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε εξάρτηση και εάν έχει εάν το θέλει. Εκτός από τα φάρμακα και τις ιατρικές συνταγές είναι σημαντικό να δώσεις κίνητρα σε κάποιον εξαρτημένο άνθρωπο και να τον κάνεις να νοιώσει σημαντικός. Οι γονείς μου έχω χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά πλέον όλα είναι καλά και αυτό το θεωρώ ευλογία.»

Για τον Μάκη η ηρωίδα της ζωής του είναι η μητέρα του. Μια γυναίκα μαχήτρια που κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο, δουλεύοντας καθημερινά 18 ώρες για να θρέψει την οικογένειά της. Μάλιστα ο ηθοποιός εξομολογείται και ένα απίστευτο περιστατικό όταν βρέθηκε αποκλεισμένος σε νησί μαζί με τον αδελφό του και την μητέρα τους: «Πλέον η μητέρα μου είναι καλά και έχει ξεπεράσει τον καρκίνο. Είναι η ηρωίδα της οικογένειας καθώς δούλευε 18 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά. Θέλω να αναφέρω ένα παράδειγμα για την δύναμη της μητέρας μου. Μάλιστα το έχω γράψει σε διήγημα όταν πήγαινα σχολείο και βγήκα δεύτερος στην Ελλάδα. Όταν ήμουν παιδάκι πηγαίναμε οικογενειακώς στα Καλά Νησιά και μέναμε ένα μήνα το καλοκαίρι. Εκεί δεν υπάρχουν κάτοικοι και πήγαινε ο πατέρας μου απέναντι ψαρεύανε και φέρνανε τρόφιμα από τον Σχίνο. Ζούσαμε χωρίς κινητά και ηλεκτρισμό.

Μια ημέρα έκανε δέκα μποφόρ και μείναμε αποκλεισμένοι στο νησί εγώ, ο αδελφός μου και η μητέρα μου. Χωρίς φαγητό και νερό αποκλεισμένοι για πέντε ημέρες. Η μάνα μου πήγαινε από πηγάδι και έπαιρνε χαλασμένο νερό, το έβραζε και το σούρωνε σε μαξιλαροθήκη και πίναμε καυτό νερό Αύγουστο μήνα. Μας έφτιαχνε από αλεύρι και νερό κάτι σαν ψωμί για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Ήταν έτοιμη να βάλει δίκτυα για να πιάσει πέρδικες στον αέρα να φάμε. Τόσο δυναμικός άνθρωπος ήταν η μητέρα μου!»

Read More

And More