Μακρόν – Τρονιέ: Αυτό είναι το νέο μέλος της οικογένειάς τους!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υιοθέτησε το Σαββατοκύριακο από ένα καταφύγιο της Εταιρίας Προστασίας των Ζώων ένα λαμπραντόρ, που είναι διασταύρωση με γκριφόν, και του έδωσε το όνομα Νέμο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που είδαν τον προεδρικό σκύλο να περιφέρεται σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διάλεξε το όνομα του νέου ενοίκου του προεδρικού μεγάρου κυρίως εμπνεόμενος από τον διάσημο πλοίαρχο Νέμο του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα”, που αγαπά ιδιαίτερα. Ο ηλικίας μεταξύ ενός και δύο ετών Νέμο, αρσενικός και μαύρου χρώματος, εθεάθη μέσα στο Σαλόνι Murat, την αίθουσα όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο Νέμο εισήλθε το πρωί αυθαίρετα.

Ο Νέμο διαδέχεται την Philae, το νεαρό θηλυκό λαμπραντόρ που είχε προσφέρει τον Δεκέμβριο του 2014 στον τότε πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ η Ομοσπονδία Γάλλων Βετεράνων του Μόντρεαλ. Η Philae αναχώρησε από το Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με τον κύριό της τον περασμένο Μάιο.

Τα τελευταία 50 χρόνια όλοι οι πρόεδροι της Γαλλίας είχαν κάποιον σκύλο να τους συντροφεύει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, που διαθέτει τεράστιους κήπους. Και οι περισσότεροι διάλεξαν ένα λαμπραντόρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More