Ο Κωστής Μαραβέγιας και άλλοι καλλιτέχνες κατά των ψυχοφαρμάκων σε σκύλους! video

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη μετα από χρόνια έρευνας κάνει ο εκπαιδευτής σκύλων, Χρήστος Κούτσης.  Το θέμα πληροφορήθηκαν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Μαραβέγιας , ο Δημήτρης Μακαλιάς  ο Λάμπρος Φισφής, ο Ευθύμης, το συγκρότημα “υπόγεια ρεύματα”,  “Magic de spell”, “active member”, η Γιάννα Βασιλείου και πολλοί άλλοι και πήραν θέση!

Σύμφωνα με την έρευνα κάποιοι  κτηνίατροι χωρίς εξειδίκευση σε θέματα συμπεριφοράς, συνταγογραφούν ψυχοφάρμακα σε σκύλους προκειμένου να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους οι ιδιοκτήτες τους. Επίσης επειδή πολλοί άνθρωποι που έχουν σκύλους και γνωρίζουν για τα ψυχοφάρμακα μπορούν να πάνε άνετα σε φαρμακείο και να πάρουν ψυχοφάρμακα χωρίς συνταγογράφηση και να τα δώσουν στο σκύλο τους για να ελέγξουν τη συμπεριφορά του… Δηλαδή να είναι ήσυχος να μην γαβγίζει ανεξέλεγκτα και για να αντιμετωπίσει αυτό που λέμε “άγχος αποχωρισμού”

To θέμα ξεκίνησε από έρευνα του εκπαιδευτή σκύλων Χρήστου Κούτση Στα άρθρα του τα οποία είναι αναρτημένα στα Social Media και την ιστοσελίδα του παρουσιάζεται αλληλογραφία του με τον ΕΟΦ, το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και το Υπουργείο Υγείας! Στις επιστολές του κάνει λόγο για χρήση ανθρωπίνων ψυχοτρόπων φαρμάκων σε σκύλους για προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης, σε άρθρα του αναφέρεται σε παρενέργειες οι οποίες δεν εμπεριέχονται στα φύλλα οδηγιών κτηνιατρικών ψυχοτρόπων και τονίζει την επικινδυνότητα όσων αφορά στην υγεία σκύλων αλλά και πιθανής πρόκλησης επιθετικότητας προς τους ιδιοκτήτες τους. Σε συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα προκειμένου να αποδείξει την ευκολία με την οποία ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου μπορεί να προμηθευτεί ένα ψυχοτρόπο ανθρώπινο ή κτηνιατρικό χωρίς συνταγή κτηνίατρου παρουσιάζει video αγοράς ψυχοτρόπων από φαρμακεία αλλά και on Line παραγγελία ηρεμιστικού για σκύλους που στο παρελθόν υπήρξε ανθρώπινο αντιψυχωσικό! Τέλος ισχυρίζεται ότι τα ακόμα και τα κτηνιατρικά ψυχοτρόπα δίνονται χωρίς την τήρηση των ενδείξεων τους που αναφέρουν ότι η χρήση τους πρέπει να γίνεται παράλληλα με εκπαίδευση τροποποίησης συμπεριφοράς!

Στο πλευρό της προσπάθειας τάσσονται διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Δημήτρης Μακαλιάς με την Αντιγόνη Ψυχράμη, ο Ζήσης Ρούμπος   ο Λάμπρος Φισφής και πολλοί άλλοι. Διάβασε εδώ το ψήφισμα

Δες τα βίντεο

Κωστής Μαραβέγιας

https://www.youtube.com/watch?v=xsWAsjYuczc

Δημήτρης Μακαλιάς Αντιγόνη Ψυχράμη

https://www.youtube.com/watch?v=yXWREM6iSfY

Ζήσης Ρούμπος

https://www.youtube.com/watch?v=D5Kk51A0NwQ

https://www.youtube.com/watch?v=VrZwMYvBCbY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0xK2xWQI0ju2VAhJpLAHa5vpbWbDDdvtXSVDzuJjS3TEW6cMM2tWY3iKs&app=desktop

και ο Ευθύμης

Read More

And More