Μαρέβα Μητσοτάκη: Κομψή εμφάνιση για την σύζυγο του Πρωθυπουργού στο Ηρώδειο! [pics]

Μαρέβα Μητσοτάκη: Κομψή εμφάνιση για την σύζυγο του Πρωθυπουργού στο Ηρώδειο! [pics] | tlife.gr

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως Πρώτη Κυρία έκανε στο Ηρώδειο η Μαρέβα Μητσοτάκη. Η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντα κομψή και χαμογελαστή απόλαυσε την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι που παρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2019, που αναφέρεται στον άτυχο έρωτα της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέππε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά. Η «Τραβιάτα» ζωντάνεψε αυτές τις μέρες στο Ηρώδειο σε μια νέα παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ιδιαίτερα κεφάτη και πρόσχαρη, φορώντας ένα λευκό φόρεμα με μαύρες λεπτομέρειες η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε στις πρώτες θέσεις και απόλαυσε την παράσταση. Στο διάλειμμα, μάλιστα φωτογραφήθηκε και με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η «Τραβιάτα» αποτελεί το οπερατικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνου Ρήγου, ο οποίος στην πολυετή πορεία του, εκτός από τη χορογραφική του δραστηριότητα, έχει σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία από θεατρικές παραστάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως Bossa Nova, Τιτανικός, Τα κόκκινα φανάρια και Άνεμος (στο Εθνικό Θέατρο), Ρωμαίος και Ιουλιέττα, έως μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, όπως Καμπαρέ, Rocky Horror Show, Ερωτόκριτος κ.ά.

Ο Ρήγος, ακολουθώντας το πνεύμα της συγκλονιστικής μουσικής του Βέρντι, υπογράφει μια σκηνοθεσία που εστιάζει στην «καταναγκαστική ηδονή» η οποία μοιάζει να πνίγει όλους τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, καθώς και στην ασφυξία της οικονομικής δοσοληψίας που καθορίζει τα πάντα στις ζωές των ηρώων. Ένα ψυχογράφημα της Βιολέττας Βαλερύ, από την αυγή του έρωτα έως το σκοτάδι του θανάτου, μέσα σε ένα περιβάλλον «μινιμαλιστικού» μπαρόκ. Είκοσι ένα χρόνια μετά την εμβληματική του χορογραφία πάνω στην Κυρία με τις καμέλιες στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Θέατρο Αμόρε, ο Κωνσταντίνος Ρήγος ξανασυναντά τη «διάσημη εταίρα της παριζιάνικης κοινωνίας», με την οποία σχετίστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς υιός και για την οποία έγραψε το θεατρικό του έργο, στην οπερατική της εκδοχή.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν τον θάνατο της κοπέλας.

READ more