Μαρέβα Μητσοτάκη: Στολίζει η ίδια τη βιτρίνα του καταστήματός της [pic]

“Είστε η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη;” ρωτάει μια κυρία απορημένη. “Ναι”. “Και τι κάνετε πάνω στη σκάλα;”

Οξύμωρο για την “κανονικότητα” αυτής της χώρας. Γιατί δεν έχουμε συνηθίσει τη σύζυγο του πρωθυπουργού να σκαρφαλώνει και να επιμελείται βιτρίνες. Δεν χρειάζεται. Κι όμως, στην περίπτωση της κ.Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Μπορεί ο σύζυγός της να εκλέχθηκε Πρωθυπουργός, αλλά αυτό δεν αλλάζει την καθημερινότητά της και την πορεία της, το σήμερά της. Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, μια γυναίκα που το βιογραφικό της φέρει το όνομα του Χάρβαρντ και του Κολεγίου της Βοστώνης, πολλά χρόνια εργασίας στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων και μια επιχείρηση που λατρεύουν και εκτιμούν για την ποιότητα και την ιδιαιτερότητά της, όλες οι γυναίκες. Εκεί θα καταλήξω. Στο brand Zeus & Dione. Και συγκεκριμένα στο κεντρικό του κατάστημα στη Βουκουρεστίου, όπου η Μαρέβα Μητσοτάκη ανέβηκε στη σκάλα για να επιμεληθεί τη βιτρίνα. Ξυπόλυτη.

Για τους περαστικούς χωρίς αμφιβολία μια εντυπωσιακή και όχι τόσο συνηθισμένη εικόνα. Για την κ.Μητσοτάκη κάτι αυτονόητο. Έχει μάθει να εργάζεται, είναι στα κύτταρά της η δημιουργία και η αποτελεσματικότητα, είναι φυσική συνέπεια το ανέβασμα στη σκάλα για να επιμεληθείς την επιχείρησή σου. Κι ας είναι πια η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Αν ασχολείσαι με τη μόδα, θα ξέρεις ή τουλάχιστον θα έχεις ακούσει, ή ακόμα καλύτερα θα έχεις φορέσει, τα Zeus + Dione. Το brand που έχει δημιουργήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα. Σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Έλληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση και εμπειρία στην τέχνη τους.

Πιστή στις αξίες της λοιπόν η Zeus + Dione δεν θα μπορούσε παρά να στολίσει αναλόγως τη βιτρίνα του καταστήματός της στο κέντρο της Αθήνας. Σε αποκλειστική συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη βοηθά στην αξιοποίηση και προβολή μιας παλαιάς τεχνογνωσίας που κινδυνεύει να λησμονηθεί και δημιουργεί μία από τις εντυπωσιακότερες βιτρίνες του κέντρου. Με δημιουργίες της Μεταξουργίας – Νηματουργίας “Μέντης” – Αντωνόπουλος του Μουσείου Μπενάκη.

Ξύλινα χειροποίητα σφοντύλια υφαντικής τυλιγμένα με πολύχρωμα μετάξια, μικρές και μεγάλες φούντες, δημιουργούν μια πανδαισία χρωμάτων, χαράς και γιορτής. Μια νότα αισιοδοξίας και αγάπη για τις παλιές τέχνες.

Προχθές η Βουκουρεστίου επιφύλλασε στους περαστικούς μια έκπληξη. Και σήμερα ένα φιλανθρωπικό bazaar.

Ανάμεσα στον κόσμο που παραβρέθηκε και μια κυρία που “ζήλεψε” τα σκουλαρίκια της κ.Μητσοτάκη. “Που μπορώ να τα βρω;” ρώτησε. “Τα θέλω κι εγώ”. Η Μαρέβα Μητσοτάκη τα έβγαλε από τα αυτιά της και της τα χάρισε.

Χαμογέλασα. Τελικά, όταν θέλεις κάτι πολύ, το παίρνεις.

Read More

And More