Μαργαρίτα Χατζηνάσιου: Η κόρη του γνωστού συνθέτη θεραπεύει με την μουσική της! Η μουσική της παράσταση στην Αγγλικανική εκκλησία!

Η Μαργαρίτα Χατζηνάσιου είναι μία από τις πιο καταξιωμένες γυναίκες της γενιά της. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις κλασικές σπουδές της στο πιάνο και την ενορχήστρωση στην Ecole Normale de Musique και την Schola Cantorum στο Παρίσι.

Μετά την επιστροφή της από το Παρίσι, η Μαργαρίτα αφιερώνεται στην ανακάλυψη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μουσικής και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την έμφυτη δημιουργικότητά του για αυτοθεραπεία.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, πρόκειται για μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, η οποία ακολούθησε τα χνάρια του μπαμπά της, του γνωστού συνθέτη, Γιώργου Χατζηνάσιου.

Το 2018, στην προσωπική της διαδικασία να θεραπεύσει τη σχέση της με τον καλλιτέχνη μέσα της, δημιουργεί την περσόνα Margo Nancyfor και ηχογραφεί το ντεμπούτο άλμπουμ της “Stories of Margo” στη Νέα Υόρκη σε παραγωγή του θρυλικού Ron Saint Germain.

Μία διαφορετική μουσική θεατρική performance , με τίτλο «Stories of Margo», πρόκειται να παρουσιαστεί , για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη συνθέτη-πιανίστρια και ερμηνεύτρια Margo Nancy for, (Μαργαρίτα Χατζηνάσιου) , το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αγγλικανική Εκκλησία.

Όπως εξηγεί και η ίδια η καλλιτέχνις η συγκεκριμένη performance «γεννήθηκε» ως ιδέα : «Όταν τελείωσα με τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ μου και σε μια προσπάθεια να καταλάβω ποιο ήταν το μήνυμα των δέκα τραγουδιών μου, συνειδητοποίησα ότι ήταν μέρος της ίδιας ιστορίας: η ιστορία μιας γυναίκας, μια ιστορία αγάπης. Στη σκηνή έχουμε τρεις γυναίκες.

Τρεις παράλληλες ζωές που εξελίσσονται μαζί για να γίνουν ένα στο τέλος. Η παράσταση αρχίζει με ένα αίνιγμα. Ποια είναι η Margo; Μια κοπέλα που μαδάει τα πέταλα από μια μαργαρίτα. Μια κοπέλα που χρειάζεται απελπισμένα να αγαπηθεί για να υπάρξει. Μια κοπέλα που κουβαλάει ιστορίες. Μια κοπέλα που εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω της μια ιστορία χωρίς τίτλο και χωρίς τέλος. Η Margo αντιπροσωπεύει τη δημιουργική δύναμη, το ταλέντο, την έμπνευση που ωθεί και φωνάζει για να εκφραστεί, να υπάρχει μέσα από εμάς.

Read More

And More