Site icon TLIFE

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Μιλά στο «Μαζί σου» για τους φόβους στο χώρο της εστίασης μετά την άρση των μέτρων

Από πρώτη Ιουνίου θα αρχίσει η λειτουργία των καταστημάτων στο χώρο της εστίασης με τα μέτρα προστασίας να είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Ο Μαρία Εκμεκτσίογλου που διαθέτει εστιατόριο στα νότια προάστια μιλά στο «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου για την ανησυχία των επιχειρηματιών με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ενδεικτικά το εστιατόριο της Μαρίας Εκμεκτσίουγλου μπορούσε να φιλοξενήσει 100 άτομα στην εσωτερική σάλα του και γύρω στα 50 στον κήπο του. Τώρα θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο ο εξωτερικός χώρος και να φιλοξενεί το πολύ 25 πελάτες.

«Φοβάμαι ότι από 1η Ιούνη που θα ανοίξει το μαγαζί θα αναγκαστώ να κάνω απολύσεις», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά η Μαρία Εκμεκτσίογλου και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μια περίοδος ολικής καταστροφής. Είχαμε προσωπικό. Δεν απολύθηκε φυσικά κανείς, αλλά όταν ανοίξουμε με το καλό 1 Ιουνίου δεν θα έχουμε ανάγκη τόσα άτομα, γιατί δεν θα μπορούμε πια να κάνουμε τα ωραία Σαββατόβραδα και τις Κυριακές τα μεσημέρια με τα 100 και 150  άτομα. Θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το πολύ 20 με 25 άτομα»

Μιλώντας για το προσωπικό που απασχολούσε ανέφερε: «Είχαμε 10 άτομα καθημερινά και Παρασκευή και Σαββατοκύριακο προσλαμβάναμε άλλα 5 άτομα. Επειδή ο κόσμος έρχεται συνήθως την ίδια ώρα, εγώ δεν μπορώ να μειώσω το προσωπικό στην κουζίνα και στα πόστα μου… Καταλαβαίνεται σε τι δύσκολη θέση είμαστε οι άνθρωποι της εστίασης γιατί θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να ρίξουμε την ποιότητά μας», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «2980 ευρώ είναι μόνο το ενοίκιο του εστιατορίου που τρέχουμε και θα τρέχουν οι λογαριασμοί με το ρεύμα, τα ψυγεία, τα τηλέφωνα. Απ’ όπου και να το κοιτάξω δεν ξέρω πώς θα τα βγάλω πέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Δες το video της εκπομπής:

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλά στο "Μαζί σου" για την επόμενη μέρα της καραντίνας

Στην ίδια δεινή θέση βρίσκεται ο κόσμος της εστίασης!

© 2024 tlife.gr