Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: “Όλα τα παιδιά θέλουν τα όρια τους κι εγώ δεν τα είχα”

“Δεν είχα πάει για δέκα συνεχόμενες ημέρες στο σχολείο. Και δεν το είχε καταλάβει κανείς. Πηγαίναμε στην Αβάνα στο Χαλάνδρι και αράζαμε από το πρωί ως το απόγευμα. Μέχρι που κάποια στιγμή τηλεφώνησαν και ρώτησαν: Συγγνώμη, η Μαρία Ελένη άλλαξε σχολείο;” θυμάται η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Zωής Λάσκαρη για τις “τρέλες” της εφηβείας της, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello.

“Ένα άλλο κορυφαίο που έκανα κάποια Πρωταπριλιά, όταν ήμουν στο λύκειο, είναι ότι τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα ότι μας πυροβόλησαν στον δρόμο. Ο μπαμπάς το πίστεψε. Έφτασα στο σχολείο και βρήκα την αστυνομία. Είχε κινητοποιήσει τους πάντες”, συμπληρώνει η ίδια.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου δεν βίωνε πάντα τις αντίστοιχες συνέπειες για τα εφηβικά της… κατορθώματα. “Δυστυχώς. Μπορεί να φώναζαν λίγο αλλά δεν με τιμωρούσαν. Γινόταν απλώς μια έκρηξη. Εμένα, ξέρεις, με ενοχλεί – σήμερα που το σκέφτομαι- το ότι δεν μου έβαζαν όρια. Όλα τα παιδιά θέλουν τα όρια τους κι εγώ δεν τα είχα”, εξομολογείται.

Η κόρη της διάσημης ηθοποιού και του πασίγνωστου ποινικολόγου πήρε μόνη της την απόφαση να αλλάξει τρόπο ζωής στα 23 της χρόνια: “Έκανα πράγματα ακραία, ζούσα όπως ήθελα. Και κάποια στιγμή, γύρω στα 23 μου, αποφάσισα ότι δε μου λέει τίποτα όλος αυτός ο τρόπος ζωής, και οι ανούσιες, κοσμικές έξοδοι. Άρχισα γιόγκα, πήγα να μείνω στο Πόρτο Ράφτη κοντά στη φύση, ξεκίνησα τη χορτοφαγία, άρχισα να διαβάζω. Ένιωσα ένα τεράστιο κενό και ήθελα να με ισορροπήσω και να εξελιχθώ”.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου πήρε πολλή αγάπη αλλά και… ξεχωριστές εμπειρίες από τη μητέρα της Ζωή Λάσκαρη. “Ήταν πιο αυστηρή αλλά ήμασταν πολύ δεμένες. Με έπαιρνε πάντα μαζί της. Δεν πήγαινα στο δημοτικό καμιά φορά, γιατί είχα ξενυχτίσει μαζί της στον Ηριδανό. Ο μπαμπάς έλεγε: Που το τρέχεις το παιδι κι εκείνη απαντούσε: Το παιδί πρέπει να τα δει όλα”.

Η ίδια αναφέρεται στην αδερφή της Μάρθα Κουτουμάνου και την ανηψιά της Ζένια Μπνάτσου. “Μετά το θάνατο του Βλάσση, της πήρε χρόνια να μπορέσει να ισορροπήσει. Δεν έχει εκφραστεί, η Μάρθα, με κάποιο δημιουργικό τρόπο. Από την άλλη, τη Ζένια την έπαιρνα παντού μαζί μου: χορό, ντραμς… Ήθελε βλέπεις, να κάνει ότι έκανα. Οι θείες εξάλλου, είναι εκείνες που πάντα ξεσηκώνουν”.

Read More

And More