Μαρία Γεωργιάδου: Η ανησυχία για τον γιο της Αλκιβιάδη που ζει στις ΗΠΑ και η σχέση της με τον Στράτο Τζώρτζογλου

 Η σεναριογράφος και ηθοποιός Μαρία Γεωργιάδου μιλά για την  συμμετοχή της στην κωμωδία των Ρήγα -Αποστόλου «Η τούρτα της μαμάς», για  το σενάριο που υπογράφει για την καθημερινή σειρά «Ήλιος»  για την πανδημία, για τον γιο της  της που ζει στις Η.Π.Α και της δίνει χαρά κάνοντας τα όνειρά του πράξη, αλλά και για τον  Στράτο Τζώρτζογλου.

Η Μαρία Γεωργιάδου εξηγεί στο 7ΜΕΡΕΣTV  και τον Γιάννη Βίτσα, πόσο η δημιουργία, τη βοήθησε να αντεπεξέλθει τη δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε και εξομολογείται πώς ονειρεύεται να βρίσκεται κοντά σε ανυστερόβουλους, ανοιχτούς και καθαρούς ανθρώπους.

Σε έχει επηρεάσει η πανδημία;Φυσικά. Θέλω να πιστεύω πώς πάντα μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό από οτιδήποτε συμβαίνει. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας, η ψυχολογία μας. Ένα καθεστώς κλεισίματος και εσωστρέφειας σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για κανέναν άνθρωπο που το υφίσταται. Από την άλλη είναι ίσως μία αφορμή για ενδοσκόπηση. Να βρεθείς απέναντι στον εαυτό σου, να διαβάσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, να ασχοληθείς με πράγματα που είχες αφήσει πίσω στη ζωή σου.

Ο γιος σου Αλκιβιάδης σπουδάζει σκηνοθεσία στις Η.Π.Α. Σε αγχώνει ως γεγονός γιατί είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοιό; Ανησύχησα το πρώτο καιρό για το παιδί μου, με όσα συμβαίνουν εκεί για το πώς θα περάσει αυτό το φοβερό κύμα της πανδημίας. Όταν είδα ότι αντιμετωπίζονται τα πράγματα με περισσότερη ψυχραιμία και ωριμότητα αισθάνθηκα ήσυχη.

Του πρότεινες να έρθει στην Ελλάδα;Δε μπορούσε να έρθει την περίοδο που ήταν πιο εύκολο και έπειτα δεν είχε νόημα γιατί τον Αύγουστο άρχιζε ξανά τα μαθήματά του.

Σου λείπει;Κρατάμε μία καθημερινή σταθερή επαφή και ομολογώ ότι αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο υποκατάστατο. Από την άλλη χαίρομαι που σπουδάζει αυτό που θέλει. Είμαι καλά όταν ο ίδιος αισθάνεται όμορφα. Θέλω να εξελιχθεί όπως επιθυμεί. Είναι χαρά να το βλέπω να προχωρά στο δρόμο που έχει διαλέξει.

Παρατηρούσα μία δημόσια κοινή σας εμφάνιση με τον Στράτο Τζώρτζογλου και τη γυναίκα του Σοφία και σκεπτόμουν πόσο ωραίο είναι το ότι παραμένετε καλοί φίλοι ενώ έχει κλείσει πολλά χρόνια η προσωπική σας σχέση.Με τον Στράτο το κυριότερο είναι ότι είμαστε γονείς ενός παιδιού. Αυτό είναι ανθρώπινο και δεν σταματά ποτέ. Οι γονείς είναι πάντα γονείς.

 

 

Read More

And More