Μαρία Ηλιάκη: Το τρυφερό μήνυμα για την μητέρα της, που έχει φύγει από την ζωή

Μαρία Ηλιάκη: Το τρυφερό μήνυμα για την μητέρα της, που έχει φύγει από την ζωή | tlife.gr

Στις 29 Απριλίου του 2012, η Μαρία Ηλιάκη έζησε την πιο δύσκολη ημέρα της ζωής της, αφού έχασε την πολυαγαπημένη της μητέρα, η οπόια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία της χρόνια και η παρουσιάστρια βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της φροντίζοντάς την.

Σε παλιότερη συνένετυξή της και πριν φύγει η μητέρα της από τη ζωή είχε δηλώσει η Μαρία: «Πριν από έξι χρόνια, η μαμά μου έπαθε μια σειρά από εγκεφαλικά. Πλέον είναι μόνιμα στο κρεβάτι. Από την αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι στο εξής πρέπει να φροντίζω εγώ τη μαμά μου και όχι αυτή εμένα. Άργησα να το δεχτώ. Πριν συμβεί ότι συνέβη η μαμά μου ήταν πολύ δυναμική, πολύ μέσα στην ζωή μου. Όταν ζούσα μόνη μου, ερχόταν στο σπίτι μου και τσέκαρε, π.χ αν έχω να φάει. Μετά μου άφηνε σημειώματα: «Κορίτσι μου είδα ότι έχεις φάει, σε αγαπώ πολύ, η μαμά σου». Ήταν δυναμική, το στήριγμά μου. Και μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε να γίνω εγώ το δικό της στήριγμα. Θυμάμαι ότι τις πρώτες μέρες που συνέβη αυτό- και ντρέπομαι τώρα που το λέω- απέφευγα να πάω να την δω. Έβρισκα δικαιολογίες για να μην την βλέπω. Δεν το είχα δεχτεί. Σιγά σιγά το αποδέχτηκα μέχρι ενός βαθμού- όχι πλήρως και τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Τώρα που είναι κατάκοιτη πρέπει να είμαι εγώ η μαμά της. Αλλαγή ρόλων… Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνεται γιατί δεν μπορεί να επικοινωνήσει καλά.»

Χθες, συγκίνησε και πάλι με το μήνυμά της, αφού ήταν η ονομαστική γιορτή της μητέρας της και θέλησε να την μνημονεύσει με τον δικό της τρόπο και δείχνοντας το τατουάζ που έχει κάνει με τ’ όνομά της, Αθανασία: «... επειδή η αγάπη δεν έχει ούτε τόπο… ούτε χρόνο… χρόνια πολλά μαμά… κι ας μην είσαι εδώ…»

 

 

 

READ more