Μαρία Καρρά: Πόσο άλλαξε η ζωή της, 7 μήνες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα – Από την πολυτέλεια, στη δέσμευση της περιουσίας

Την ώρα που οι έρευνες για την κολοσσιαία περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζονται, στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών έχει μπει και η χήρα του εκδότη, η Μαρία Καρρά.  

Η Μαρία Καρρά, η οποία επέλεξε επτά μήνες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα να ζει στο εξωτερικό -εκτός Ευρώπης-, δεν επιδιώκει να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρόσφατα ο δικηγόρος της, κ. Θεόδωρος Μαντάς στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα.

Ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται για τον Γιώργο Τράγκα, κάνοντας λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτουν από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής. «Έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της κας Καρρά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

Δες όλα όσα είπε ο κ. Μαντάς στον Γιώργο Παπαδάκη:

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορονοϊό στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2021, με τη Μαρία Καρρά να καλείται να διαχειριστεί τη δυσάρεστη απώλεια. Η ίδια αποφάσισε να φύγει εκτός Ελλάδας για να συνεχίσει τη ζωή της.

Η κρυφή ιδιόχειρη διαθήκη

Στα τέλη Μαρτίου, τρεις μήνες περίπου μετά από τον θάνατο του εκδότη, στο «φως» έρχεται η ιδιόχειρη, κρυφή διαθήκη που συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον Γιώργο Τράγκα στο πριγκιπάτο του Μονακό τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στο Πρώτο Θέμα, ο εκδότης κληροδοτούσε το 42% από την περιουσία του στον γιο του Γιάννη Τράγκα, το 35% στη Μαρία Καρρά και στον γιο του Φρέντι το 23%. Σε κάποιες από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επεσήμαινε ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την Μαρία Καρρά, στα οποία δικαιωματικά ο άλλος του γιος, Φρέντι Τράγκας θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο.

Στην ιδιόχειρη διαθήκη του ανέφερε μάλιστα και άγνωστα ακίνητα.

Κάποια από τα πολυτελή σπίτια του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του T-live, στον Alpha:

Στο Παρίσι:

Στον Επτάλοφο, στον Παρνασό:

Η πολυτελής οικία στην Κέρκυρα:

Η βίλα στη Νίκαια της Γαλλίας:

Το σπίτι στους Πρόποδες της Ακρόπολης:

Η αμύθητης αξίας περιουσία του Γιώργου Τράγκα και της Μαρίας Καρρά γέννησαν ερωτήματα για τον τρόπο απόκτησής της.

Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες μετά, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε το σύνολο της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, έξι μήνες μετά από τον θάνατό του. Ύστερα από έρευνα που άρχισε τρεις μήνες πριν από τον θάνατο του δημοσιογράφου, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, η Αρχή κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που στάλθηκε προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Η δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων

Και κάπως έτσι, ακολούθησε και η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά.

Οπως ανέφερε στον Alpha, o επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη είχε ενεργή συμμετοχή στην απόκτηση χρημάτων. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τράγκας με τη Μαρία Καρρά είχαν παντρευτεί τρεις φορές. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος στις 30 Ιουλίου 2019 στο YouTube, «δημοσιεύω σήμερα ένα απόσπασμα από το βίντεο της ανανέωσης των γαμήλιων όρκων με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά. Η τελετή έγινε τον περασμένο Απρίλιο σε ένα Chapel στο Λας Βέγκας. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας. «Παπάς» ο «Έλβις Πρίσλεϊ» (καθώς ήταν ένας ο οποίος είχε ντυθεί Έλβις). Κουμπάροι ο Γιώργος Δαμάσκος και η σύζυγος του.

Όσο για το «παρανυφάκι» δεν ήταν άλλο από τον πολυαγαπημένο μου Αστερίξ (σ.σ. το σκυλάκι του). Μια τελετή η οποία μέσω live streaming μεταδόθηκε μέχρι και στον γραφικό…Άγρα της Έδεσσας (που μένει η πεθερά μου). Περιμένω καλά σχόλια, τουλάχιστον γι αυτό το βίντεο. Να είστε όλοι καλά!».

Φωτογραφίες: Instagram, NDP

 

Read More

And More