Μαρία Καβογιάννη – Μαρία Κίτσου: Το “Τρίτο Στεφάνι”, ο κορονοϊός και η συνεργασία τους

H Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου μεταμορφώνονται σε Εκάβη και Νίνα, καθώς πρόκειται να ενσαρκώσουν τις βασικές ηρωίδες από τον συναρπαστικό κόσμο του Κώστα Ταχτσή “Το τρίτο στεφάνι”. Το σπουδαίο αυτό έργο θα ζωντανέψει στη σκηνή του Παλλάς σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Οι δύο καταξιωμένες κυρίες του Ελληνικού θεάτρου μίλησαν στη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη και στο “Κ ”της Καθημερινής για την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν και αναμένεται να αναβιώσει στην σκηνή, στις 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον κορονοϊό.

Οι δύο καταξιωμένες κυρίες του θεάτρου μας μιλώντας για τον σκηνοθέτη του έργου τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη επισήμαναν τον τρόπο και την ευφυΐα που διαθέτει για να κάνει τους ηθοποιούς συνδημιουργούς για κάθε σκηνή. Μάλιστα η Μαρία Κίτσου ανέφερε μεταξύ άλλων πως “το χιούμορ που αναβλύζει μέσα από το έργο είναι απίστευτο” και όπως τόνισε ”υπάρχουν στιγμές που νομίζω ότι παίζουμε σε κωμωδία. Εκεί που παίζουμε μια σκηνή έντονης συγκίνησης και καταβύθισης, έρχεται η επόμενη, με την ελαφράδα της, και μας σηκώνει ψηλά. Έτσι δεν συμβαίνει και με τη ζωή; Και “Το τρίτο στεφάνι” πάνω απ’ όλα είναι αυτό: ένας ύμνος στη ζωή…»


Οι δύο αγαπημένες κυρίες οι οποίες υπηρετούν με πάθος και αφοσίωση, την Δραματική Τέχνη περιέγραψαν πώς βίωσαν την καραντίνα αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στο επάγγελμά τους.

Μαρία Κίτσου: «Αν και προσωπικά την καραντίνα της περασμένης άνοιξης έως έναν βαθμό την απόλαυσα, γιατί με ξεκούρασε, το σοκ ήταν τεράστιο: φόβος, προβληματισμός, αγωνία για το μέλλον. Ειδικά στους ηθοποιούς η πανδημία προκάλεσε πανωλεθρία. Ακυρώθηκαν δεκάδες παραγωγές, πολλοί συνάδελφοι έμειναν άνεργοι, ακόμα κι εμείς που δουλεύουμε δεν ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας τον χειμώνα. Δυστοπική κατάσταση. Πάμε παρακάτω, δεν θα πάψουμε να εργαζόμαστε με πάθος γι’ αυτό που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε».

Μαρία Καβογιάννη: «Αυτό που ζούμε μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κάθε μέρα προσπαθώ να διαχειριστώ τα νέα δεδομένα που διαρκώς προκύπτουν. Την καραντίνα την πέρασα σε ένα μικρό χωριό, δηλαδή σε προστατευμένο περιβάλλον. Στην Αθήνα είναι ζόρικα τα πράγματα. Όμως οι θεατές δεν πρέπει να φοβούνται το θέατρο. Τα μέτρα προστασίας τηρούνται από όλους μας με απόλυτη πειθαρχία. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί».


Μιλώντας για την τηλεόραση πριν και μετά την κρίση είπαν:

Μαρία Καβογιάννη: “Ανήκω στην τυχερή γενιά που έζησε την άνθηση της ιδιωτικής τηλεόρασης. Όταν αυτό το οικοδόμημα κατέρρευσε, σίγουρα πικράθηκα”.

Μαρία Κίτσου: “Έχω τη χαρά να ζω την αναγέννηση της καλής τηλεόρασης. Αν και αρχικά με τρόμαξε το ότι οι “Άγριες μέλισσες” θα ήταν καθημερινή σειρά, πήρα το ρίσκο και μου βγήκε σε καλό. Πιστεύω ότι αυτή η παραγωγή έχει φέρει νέο αέρα στα τηλεοπτικά δρώμενα. Τα κανάλια πήραν θάρρος λόγω της επιτυχίας της και επενδύουν περισσότερο στη σοβαρή μυθοπλασία, όχι στις… ξεπέτες. Όσο για το κύμα αγάπης που έχει προκαλέσει η Ελένη; Λες και συμβαίνει σε κάποια άλλη, όχι σ’ εμένα! Είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν μπορώ εύκολα να το διαχειριστώ, γιατί δεν το επιδίωξα και ποτέ, αλλά σίγουρα το απολαμβάνω”

Φωτογραφίες: Κωστής Σωχωρίτης

Read More

And More