Μαρία Κίτσου: Οι “Άγριες Μέλισσες”, η απώλεια των 14 κιλών και ο τηλεοπτικός της έρωτας που έγινε κολλητός της φίλος! (φωτογραφίες)

Η Μαρία Κίτσου μπήκε στις ζωές των τηλεθεατών, ως ‘‘Ελένη Σταμίρη” πριν από ένα χρόνο και από τότε γνωρίζει την αποθέωση για την ερμηνεία της, με διθυραμβικά σχόλια! Πρόκειται για μία ηθοποιό, η οποία έχει χαράξει τη δική της ξεχωριστή και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, έχοντας μάλιστα τιμηθεί με το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη.”

Η φήμη της, ωστόσο, εκτοξεύθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά εποχής “Άγριες Μέλισσες” η οποία, για δεύτερη σεζόν σημειώνει υψηλά ποσοστά, στους πίνακες τηλεθέασης.

Η πρωταγωνίστρια Μαρία Κίτσου σαν την ηρωίδα που υποδύεται, είναι ένα κράμα ευαισθησίας, πάθους, πείσματος και δύναμης, Για να κερδίσει το ρόλο της Ελένης,  χρειάστηκε να περάσει από τέσσερις οντισιόν. Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη της: “Τον ρόλο τον πήρα με το σπαθί μου. Έχω δει ντοκιμαντέρ για θέρισμα, αλώνισμα, έχω αρμέξει γάλα!”

                                                               Τα παιδικά χρόνια

Μικρή έχει πει ότι φανταζόταν τον εαυτό της, γιατρό, να ταξιδεύει με τους ”Γιατρούς χωρίς Σύνορα” στα πιο μακρινά μέρη της Γης και να φροντίζει όσους βρίσκονται, σε ανάγκη. Ο πατέρας της ήταν αεροπόρος, ταξίαρχος, η μητέρα της, η οποία δεν δούλευε, είχε αφοσιωθεί στην οικογένεια, έχοντας αναλάβει την φροντίδα των παιδιών, της Μαρίας και του αδελφού της. Ακόμη και σήμερα ανακαλεί στη μνήμη της, τα παιδικά, χειμωνιάτικα βράδια στο προσφυγικό τους σπίτι, στο Αιγάλεω, όταν οι γονείς της, ο μεγαλύτερος αδελφός της και εκείνη μαζεύονταν γύρω από μία σόμπα και έψηναν ψωμί.


Στο σχολείο, όπως έχει πει,  η Μαρία Κίτσου ήταν άριστη μαθήτρια, απουσιολόγος, κάθε χρόνο.
“Μου άρεσε να είμαι πολύ καλή, η καλύτερη. Να δίνω όλο μου τον εαυτό σε ό,τι κάνω. Αλλά δεν είμαι ανταγωνιστική”. Η Μαρία πιστεύει ακόμη και σήμερα που απολαμβάνει την επιτυχία, πως μία δυνατή, καλή, ομάδα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.


Δίνει εξετάσεις και περνά στη Θεολογία. Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει δηλώσει, πως πιστεύει στο Θεό και η πίστη της, τη βοήθησε, σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Το θέατρο, όμως ήταν εκείνο, το οποίο, την κέρδισε. Η Μαρία Κίτσου έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό και μπήκε με τη δεύτερη. Τότε ήταν 24 ετών. Οι γονείς της δεν αντέδρασαν με την απόφασή της, όπως έχει πει, σε παλαιότερη συνέντευξή της, επειδή είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας της δεν την είδε, ποτέ, να παίζει επί σκηνής. Πέθανε μία μέρα, πριν από το ντεμπούτο της, στην Πειραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρεμιέρα της συνέπεσε, με εκείνην, της κηδείας του. Η ίδια με δύναμη ψυχής , δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να τα παρατήσει. Ανέβηκε στο σανίδι, έπαιξε και όταν τα φώτα έσβησαν, έδωσε στον εαυτό της, το δικαίωμα να καταρρεύσει.

Από τότε ακολούθησαν σειρά, από θεατρικές παραστάσεις, όπου η Μαρία Κίτσου έδινε  ρεσιτάλ ερμηνείας, κερδίζοντας, το μεγάλο χειροκρότημα από τους θεατές.
Στην τηλεόραση συστήθηκε ως Μαρία Πολυδούρη στη σειρά ”Καρυωτάκης”¨.
Η καταξιωμένη ηθοποιός έχει δηλώσει πως είναι ευγνώμων με τα καλά λόγια, αλλά, κάποιες φορές έχει νιώσει αμήχανα. “Δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή αισθάνομαι ότι πρέπει εγώ να πω ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να δώσω”.

 

                                                              Προσωπική ζωή
Στην προσωπική της ζωή η Μαρία Κίτσου επιλέγει να διατηρεί χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τους προβολείς της δημοσιότητας. ”Ποτέ δεν θα έβαζα το θέατρο πάνω από την προσωπική μου ζωή και την ευτυχία μου”
Η ταλαντούχα ηθοποιός δεν φοβήθηκε να μιλήσει ανοιχτά για τα δικά της “σκοτάδια,” την κατάθλιψη και τη μάχη με τον εαυτό της.
Στη καθημερινότητα της οι φίλοι της, την παραδέχονται για το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της. Έχει παραδεχτεί ότι είναι αθυρόστομη, ενώ για χρόνια κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας, οδηγώντας γουρούνα χάριν ευελιξίας. Της αρέσει να είναι περιποιημένη, ακόμη και όταν πηγαίνει στο περίπτερο της γειτονιάς της, στα Εξάρχεια.

                                                                    Πώς έχασε 14 κιλά 
Αξιοσημείωτη ήταν η αλλαγή στην εμφάνισή της, την περίοδο της καραντίνας, όπου είδαμε την αγαπημένη ηθοποιό, να γυμνάζεται, μέσα από stories που ανέβασε, στο προσωπικό της λογαριασμό, στο instagram. Από το lock down μέχρι σήμερα η Μαρία Κίτσου έχασε 14 κιλά, γεγονός, το οποίο είναι πασιφανές στα επεισόδια που την βλέπουμε, όλο αυτό, το διάστημα.

Για την απώλεια  των κιλών και τις διατροφικές της συνήθειες η Μαρία Κίτσου δήλωσε, πριν λίγους μήνες, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου: “Βρήκα λίγο χρόνο και πρόσεξα τη διατροφή μου , έκανα γυμναστική. Αλλά το κυριότερο είναι πως είχα αρχίσει μια ορμονοθεραπεία και είχα πάρει κάποια κιλά. Η αλήθεια είναι πως τα έχασα πολύ εύκολα. Μιλάμε για 14 κιλά”


Με τον Λάμπρο, τον τηλεοπτικό της έρωτα ,συνάδελφό της και παρτενέρ της στη σειρά, Δημήτρη Γκοτσόπουλο, έχουν γίνει φίλοι και μάλιστα εκείνος ανήκει στην παρέα των κολλητών της, με τους οποίους μοιράζεται όμορφες, χαλαρές και αστείες στιγμές.

Η γοητευτική πρωταγωνίστρια πέρασε όμορφα το καλοκαίρι, ξεκουράστηκε, απόλαυσε το μπάνιο στη θάλασσα και φόρτισε τις μπαταρίες της. Έτσι η Μαρία Κίτσου επανήλθε δριμύτερη,για να μας καταπλήξει, για άλλη μια φορά με τις ερμηνείες της,  ως “Ελένη” στην επιτυχημένη σειρά ”Αγριες Μέλισσες.”

Read More

And More