Μαρία Λουίζα Βούρου: “Δεν είμαι έτοιμη για μια καινούργια σχέση”

Η Μαρία Λουίζα Βούρου έχει περάσει σε νέα φάση στη ζωή της μετά από το χωρισμό της. Έχει ξεκινήσει νέα επαγγελματικά βήματα και προχωράει παρακάτω χωρίς όμως να έχει διαγράψει το παρελθόν της! Μιλώντας στον Γιάννη Πουλόπουλου και το κυπριακό περιοδικό Down Town εξηγεί πως είναι να σχεδιάζεις τους γάμους των άλλων, αλλά όχι τον δικό σου…

Πριν από τέσσερις μήνες αποφάσισες να ανοίξεις μία επιχείρηση που ασχολείται με τη διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων, το Louiza’s fairytales. Φοβήθηκες ότι, λόγω της κρίσης, αυτή η κίνηση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική;
Είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Η ιδέα ξεκίνησε όταν, συζητώντας με φίλες μου που παντρεύονταν ή βάφτιζαν το παιδάκι τους, ζητούσαν τη γνώμη μου σχετικά με το πού θα μπορούσαν να βρουν νυφικό ή μπομπονιέρες. Επειδή διαπίστωσα ότι οι συμβουλές μου σε πολλές περιπτώσεις έπιασαν τόπο, σκέφτηκα να το δω πιο επαγγελματικά. Σίγουρα είναι παρακινδυνευμένο σε περίοδο κρίσης να κάνει κάποιος επιχειρηματικά ανοίγματα, αλλά και οι λύσεις που προτείνω είναι ανάλογες της οικονομικής κατάστασης. Έχω επιλέξει μπομπονιέρες που κοστίζουν ένα ευρώ ή έχω κάνει στολισμό με φανάρια και κορδέλες που στοίχισε ελάχιστα χρήματα.

Πώς θα σχεδίαζες το δικό σου γάμο;

Θα ήθελα να είναι όσο πιο απλός γίνεται και να γίνει κοντά στη θάλασσα. Ακόμα και το νυφικό μου θα προτιμούσα να είναι λιτό και να παραπέμπει περισσότερο σε φόρεμα. Βέβαια, από την εμπειρία που έχω αποκτήσει, δεν θα έλεγα όχι και σε ένα νυφικό-υπερπαραγωγή, γιατί διαπίστωσα ότι μπορεί κάτι που στη φωτογραφία φαίνεται φορτωμένο, όταν το φορέσεις δείχνει αλλιώς.

Είναι αλήθεια ότι με τον Βασίλη Εμμανουηλίδη χωρίσατε λίγο πριν τα σκαλιά της εκκλησίας;

Με τον Βασίλη ήμασταν τρία χρόνια μαζί, αλλά δεν είχαμε ορίσει ημερομηνία γάμου. Σίγουρα, όταν με έναν άνθρωπο έχεις μία μακροχρόνια σχέση το επόμενο βήμα είναι να παντρευτείτε, αλλά στη δική μας περίπτωση ούτε πρόταση γάμου είχε γίνει, ούτε είχαμε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί πάνω στην πλάκα ή στα πειράγματα φίλων που μας ρωτούσαν «άντε, πότε θα παντρευτείτε;» να απαντούσαμε, αλλά σοβαρή κουβέντα δεν έγινε ποτέ.

Γιατί χωρίσατε;
Πάντα σε μία σχέση φταίνε και οι δύο. Δεν χωρίζει κανείς αν δεν υπάρχουν προβλήματα. Κι εμείς είχαμε τα δικά μας, τα οποία για αρκετό καιρό είχαμε αφήσει πίσω, αλλά δυστυχώς έβγαιναν πάντα στην επιφάνεια. Όταν βλέπεις, λοιπόν, ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν ή ότι δεν συμφωνείτε σε βασικά ζητήματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις. Και είναι προτιμότερο να χωρίσεις ήρεμα και πολιτισμένα, παρά να αφήσεις τη σχέση να φθαρεί και να καταλήξεις να βλέπεις τον άλλον και να αλλάζεις πεζοδρόμιο. Εμείς, παρόλο που έχουμε χωρίσει δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το τέλος θα είναι οριστικό. Θέλουμε και οι δύο χρόνο για να ζυγίζουμε τα πράγματα και να δούμε αν τελικά θα είμαστε μαζί ή όχι.

Αφήνεις στον εαυτό σου περιθώρια επανασύνδεσης;

Ναι, γιατί τρέφει πολλή αγάπη ο ένας για τον άλλον. Μα, ακόμα και τώρα, παρόλο που είμαστε χωρισμένοι, εξακολουθούμε να μιλάμε. Δεν είναι δηλαδή ότι τσακωθήκαμε και δεν θέλει να ξαναδεί ο ένας τον άλλον στα μάτια του! Ο χρόνος θα δείξει… Είμαστε μόλις τρεις μήνες χωριστά, όπου έχουμε ρίξει το βάρος στις δουλειές μας, οπότε είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε.

Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν εξακολουθείς να μιλάς με έναν άνθρωπο, με τον οποίο τυπικά έχεις χωρίσει, μοιραία δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου;
Όταν βγαίνεις από μία μακροχρόνια σχέση και υπάρχουν συναισθήματα δεν είναι εύκολο να πας αμέσως στην επόμενη. Εμένα, τουλάχιστον, δεν με απασχολεί αυτή τη στιγμή να προχωρήσω, ούτε θεωρώ ότι είμαι έτοιμη για μία καινούρια σχέση. Για την ακρίβεια δεν το σκέφτομαι καν.

Σου λείπει ο Βασίλης;
Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που αναπολώ πράγματα που κάναμε μαζί. Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι με έναν άνθρωπο, μοιραία θα σου λείπει μετά.

Θα σε ενοχλούσε αν έβλεπες κάποια άλλη στο πλευρό του;

Δεν θα ήταν το πιο ευχάριστο θέαμα, αλλά αν εκείνος νιώθει ευτυχισμένος έτσι θα το κατανοούσα.

Περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί

Read More

And More