Μαρία Μπακοδήμου: Οι ενοχές για τους γιους της και οι λάθος επιλογές στην προσωπική της ζωή

Ύστερα από ελάχιστους μήνες τηλεοπτικής αποχής, επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, όχι με μια, αλλά με δύο εκπομπές. Η Μαρία Μπακοδήμου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα για το νέο της τηλεοπτικό στοίχημα, περιγράφει τη σχέση με τους γιους της, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί τα λάθη που έχει κάνει στην προσωπική της ζωή…

Κατά καιρούς, έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί διάφορα πράγματα για τα προσωπικά της. Ορισμένα από αυτά είχαν κάποια βάση, ενώ κάποια άλλα ήταν εντελώς ανυπόστατα. «Τώρα όλο το παιχνίδι γίνεται στα sites. Εκεί γράφονται διάφορα, με τα οποία κάποιες φορές γελάω, αν φυσικά είναι χαριτωμένα και εμπνευσμένα. Δεν θυμάμαι να έχω θυμώσει πολύ με κάποιο δημοσίευμα γιατί έχω την ιδιότητα να το ξεχνάω και να περνάει ο θυμός μου εύκολα. Πολλές φορές τυχαίνει με ανθρώπους που με έχουν πικράνει να τους δω στον δρόμο και να τους χαιρετήσω. Μετά μπορεί να το θυμηθώ, αλλά λέω από μέσα μου “Δεν βαριέσαι”. Ύστερα από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, ξέρω πως και αυτό με τα δημοσιεύματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Η πλάκα, όμως, είναι με τη μητέρα μου. Της έκανα δώρο ένα smartphone για να επικοινωνούμε όσο διάστημα ήμουν στην Τουρκία χωρίς τηλεφωνική χρέωση και έχει γίνει εξπέρ! Επειδή έχει σύνδεση στο Ιnternet, της έρχονται διάφορες ειδήσεις από τα sites και μου λέει “Διάβασα αυτό για σένα”. Κάθε φορά της εξηγώ πως ο καθένας πλέον γράφει ό,τι θέλει και στο τέλος γελάμε».

Η ζωή με δύο γιους

«Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με όρια. Διαφορετικά δεν είναι τα ίδια ευτυχισμένα. Ειδικά όταν είναι ανήλικα, τα όρια τους δημιουργούν την ασφάλεια ότι κάποιος τα προστατεύει. Με τα παιδιά μου, αν και υπήρξαν εντάσεις, πάντα μιλούσαμε και συζητούσαμε. Το γεγονός ότι χωρίσαμε νωρίς με τον πατέρα τους μου δημιουργούσε την ενοχή ότι δεν τους έχω προσφέρει μια ολοκληρωμένη οικογένεια με μαμά και μπαμπά που είναι μαζί και ενωμένοι. Αυτή λοιπόν η ενοχή πολλές φορές με έκανε να μην τους χαλάω χατίρι. Από εκεί που τους έβαζα κάποια όρια, υποχωρούσα και τα έκανα πολύ πιο ελαστικά για να μην τα στενοχωρήσω» παραδέχεται.

Πλέον, ο μεγάλος της γιος, ο Νικήτας, τον Νοέμβριο θα γίνει 19 και είναι δευτεροετής φοιτητής στο Μπράιτον. «Στην αποφοίτησή του πέρσι, ο πρόεδρος του σχολείου είπε σε όλα τα παιδιά να έχουν να μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, διότι μέχρι να βγουν από το πανεπιστήμιο θα υπάρχουν χιλιάδες καινούριες δουλειές που δεν τις γνωρίζουν ακόμα. Ο Νικήτας έχει επιλέξει να σπουδάσει media» συμπληρώνει εκείνη. Ο Άρης είναι 17,5 ετών και του απομένει μία σχολική χρονιά ώστε να αποφοιτήσει από το λύκειο.

«Και ο Άρης θέλει να πάει στο εξωτερικό. Του εύχομαι να τα καταφέρει και να τον δεχτούν. Και σ’ το λέω αυτό διότι τα πανεπιστήμια που διάλεξε ο Νικήτας, αλλά κι αυτά που κοιτάει ο Άρης, έχουν σκληρές εξετάσεις και είναι δύσκολο να σε δεχτούν. Ήθελα και τα δυο μου παιδιά να πάνε για σπουδές στο εξωτερικό, όχι γιατί υποτιμώ τα ελληνικά πανεπιστήμια, ίσα ίσα, κάποια από αυτά είναι κορυφαία, αλλά γιατί νιώθω ότι γίνονται περισσότερο ανεξάρτητα όταν απομακρύνονται από τους γονείς. Εκεί θα δοκιμαστούν στην καθημερινότητά τους, γιατί θα έχουν και ένα συγκεκριμένο budget και δεν θα τα βρίσκουν όλα έτοιμα στο σπίτι. Αντίθετα, θα πρέπει να βρουν τα πατήματά τους σε ένα άγνωστο περιβάλλον».

Ο έρωτας και τα λάθη που έχει κάνει στη ζωή της

Είναι ερωτευμένη; «Για τα προσωπικά μου δεν μιλάω. Αν ήμουν με κάποιον που θα το δήλωνα, θα το είχατε μάθει» απαντάει με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που τη χαρακτηρίζει. Ωστόσο, δεν αποκλείει στο μέλλον να συγκατοικήσει με έναν άνθρωπο, εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές. «Ιδανικές συνθήκες είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος που να σου εμπνεύσει τη συγκατοίκηση. Όταν μια σχέση δοκιμαστεί και αισθανθείς ότι με αυτό τον άνθρωπο ταιριάζεις, έχεις κοινούς παρονομαστές και κοινές αξίες, θέλεις να κοιμάσαι και να ξυπνάς μαζί του» ξεκαθαρίζει.

Μιλάει τόσο ωραία για αυτά τα πολύ προσωπικά θέματα, ωστόσο έχει κάνει λάθη; «Είχα ένστικτο στο λάθος» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές και μάλλον τις έχω κάνει επίτηδες. Πάντα είχα έναν φόβο με τις σχέσεις και τη δέσμευση. Προτιμούσα να κάνω επιλογές που να μη με οδηγήσουν σε μια σοβαρή σχέση που να πρέπει να διαχειριστώ, αλλά να κάνω επιλογές που ο αποχωρισμός θα μου ήταν πολύ εύκολος. Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά που έχω ζήσει. Για κάποιο λόγο λειτουργούσα έτσι. Πλέον, θεωρώ πως το έχω ξεπεράσει» λέει με ειλικρίνεια.

Το Power of Love

«Από τον ΣΚΑΪ μου έγινε μια πρόταση, την οποία δεν βρήκα ελκυστική. To Power of Love δεν θα ήθελα να το παρουσιάσω ακόμα κι αν γινόταν ξανά. Ήταν κάτι που είχα πει και στην παραγωγή του παιχνιδιού. Θεωρώ πως έκανε τον κύκλο του με εμένα στην παρουσίαση. Επιπλέον, δεν ήθελα να βρίσκομαι για ακόμα μία χρονιά εκτός Ελλάδας. Βέβαια, έζησα πανέμορφα στην Τουρκία. Η δε Κωνσταντινούπολη έχει καταπληκτική ενέργεια. Ήταν κάτι που ένιωθα κάθε φορά που προσγειωνόμουν στην Πόλη. Την αγάπησα» αποκαλύπτει στο περιοδικό.

Η τηλεοπτική της επιστροφή

Μάλιστα, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το τηλεπαιχνίδι Ένας για Όλους, με τη Μαρία να παρουσιάζει για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα της ένα παιχνίδι. «Το συγκεκριμένο format μου άρεσε γιατί, πέρα από μια πρόκληση, είναι παρεΐστικο. Η ομάδα που παίζει είναι μια παρέα που διεκδικεί το όνειρό της: από το να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό μέχρι να ανοίξει ένα εστιατόριο. Ουσιαστικά παίζουν για αυτό το όνειρο-στόχο. Η διαφορά είναι πως ένας από αυτούς έχει ηγετικό ρόλο, που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Αυτός είναι ο Ένας για Όλους.

Το όλο κόνσεπτ της παρέας μου δημιούργησε πολύ ωραία διάθεση, γιατί κι εγώ σε όλες τις δουλειές που έκανα στη ζωή μου συνεργάστηκα με ομάδες που στην πορεία γίνονταν παρέες. Πάντα λειτουργούσα με αυτό τον τρόπο και ήθελα με τους συνεργάτες μου να νιώθω οικεία για να το χαρώ» παραδέχεται.

Το δεύτερο πρότζεκτ, που πρόκειται να παρουσιάσει, έχει άμεση σχέση με τη μόδα και το στιλ. Τι ακριβώς θα συμβεί εκεί; «Η συγκεκριμένη εκπομπή θα ασχοληθεί με το makeover. Μια γυναίκα που για κάποιο λόγο μπορεί να έχει αφήσει τον εαυτό της έρχεται σε εμάς, ύστερα από προτροπή είτε ενός φίλου είτε ενός συγγενή, ώστε να ανανεώσει την εικόνα της μέσα από τις στιλιστικές συμβουλές που θα της δώσουμε», εξομολογείται στο People.

Η σχέση της με τον χρόνο

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν χαίρομαι που περνάει ο χρόνος. Από την άλλη, εύχομαι να ζω και να μεγαλώνω. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτό που μας φοβίζει όλους είναι ο θάνατος. Το τέλος. Εγώ θέλω να πεθάνω πολύ μεγάλη, ώστε να μπορέσω να ζήσω και να κάνω πράγματα. Την αγαπάω τη ζωή και συνεχώς βρίσκω πράγματα που μου αρέσουν και γι’ αυτό προσέχω τον εαυτό μου, τη διατροφή μου, το σώμα μου, κάτι που στο παρελθόν δεν το έκανα. Κι αυτά τα κάνω για να έχω μια ισορροπία σε όλα».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος, Instagram

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί

Read More

And More