Μαρία Μπεκατώρου: Αποκαλύπτει πώς ανανεώνει το γάμο της με τον Αντώνη Αλεβιζόπουλο

Είναι η “βασίλισσα του Σαββατοκύριακου”, όπως την αποκαλούν οι χιλιάδες ακόλουθοί της στα social media, αλλά και “η κυρίαρχη” τα βράδια της Κυριακής που παρουσιάζει το Your Face Sounds Familiar. H επιτυχία που βιώνει και φέτος, η ασυνήθιστα κανονική -για “τηλεοπτική σταρ”- ζωή που έχει, ο σύζυγός της, Αντώνης Αλεβιζόπουλος, η ανανέωση στη σχέση τους. Όλα, δηλαδή, όσα αποτελούν και απαρτίζουν τον χαρακτήρα της Μαρίας Μπεκατώρου και για τα οποία μιλάει στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Τo Your Face Sounds Familiar είναι η εκπομπή που έχεις απολαύσει περισσότερο από όσα έχεις κάνει μέχρι σήμερα στην τηλεόραση;
Όχι, όλα τα απολαμβάνω πολύ. Απλά με το Your Face Sounds Familiar συμβαίνει το εξής: όταν ήρθε το project στην Ελλάδα, εγώ το παρουσίασα την πρώτη φορά και σήμερα πια είμαστε στον τρίτο του κύκλο. Οπότε, είμαι πολύ δεμένη με αυτό το παιχνίδι. Έχω δώσει έναν δικό μου χαρακτήρα σε αυτό το παιχνίδι.

Αν δεν το παρουσίαζες, θα συμμετείχες ως παίκτρια;
Όχι, όχι. Έχει τρομερές απαιτήσεις. Βλέπω τον κόπο, την προσπάθεια, ακόμα και την ταλαιπωρία των παικτών και λέω «μα, πώς τα κάνουν;». Δεν θα μπορούσα, νομίζω ότι δεν το έχω καθόλου αυτό. Δεν έχω σωστή φωνή, ούτε ταλέντο υποκριτικό. Εντάξει, με τα αστεία και το χιούμορ πες ότι τα καταφέρνω… Όταν, όμως, θα πρέπει να ανέβω στη σκηνή να ενσαρκώσω κάποιον, φοβάμαι ότι θα γίνω ρεζίλι. Δεν μπορώ! Είναι σαν να με βάζεις να πω ειδήσεις.

Πέρσι, μετά τη συνεργασία με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ήρθε ο Νίκος Μουτσινάς – αν και σε δύο διαφορετικές εκπομπές. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;
Είχα μία καταπληκτική συνεργασία με τον Νίκο στο «Πρωινό Σου Κου». Χρειάστηκε ένα διάστημα να βρούμε τις ισορροπίες μας και τα πατήματά μας, ώστε να αποκτήσουμε χημεία. Αυτό έγινε σχετικά σύντομα, οπότε τώρα είμαστε μία χαρά. Κούμπωσε το χιούμορ μας και με τον Νίκο ξεκαρδίζομαι στα γέλια. Περνάω πολύ ωραία.

Ωστόσο, πώς σου φάνηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ότι τη νέα σεζόν, θα προτιμούσε να μη συνεχίσει στο «Πρωινό Σου Κου»;
Είχα καταλάβει ότι ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ιδανικά, αν με ρωτάς, θα ήθελα να συνεχίζαμε ή στο μέλλον να συνυπάρξουμε και πάλι τηλεοπτικά.

Τη νέα σεζόν θα ήθελες να έχεις γυναίκα ή άνδρα συμπαρουσιαστή;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να είμαι μόνη μου, θέλω να μοιράζομαι. Τώρα, το ποιος θα έρθει δεν το ξέρω. Όμως, σίγουρα είμαι θετική απέναντι σε κάποιον που μπαίνει στην ομάδα και θέλει να γίνει κομμάτι της. Αρκεί να έχει καλή διάθεση συνεργασίας…

Πρόσφατα που είχες πάει στο «2 night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, σου πρότεινε να παρουσιάσεις τη δική του εκπομπή «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Θα το έκανες;
Όχι, όχι. Μαγειρεύω πολύ στο σπίτι μου, μου αρέσει η μαγειρική και θα έκανα μία εκπομπή σχετική. Η συγκεκριμένη, όμως, έχει το στίγμα του Γρηγόρη, δεν είναι το ίδιο. Έχει την ταυτότητά του και τον χαρακτήρα του. Ο Γρηγόρης είναι ένας τηλεοπτικός «οδοστρωτήρας» και αφήνει το σημάδι του σε ό,τι κι αν κάνει. Οπότε, δεν θα με ενδιέφερε να κάνω αυτή την εκπομπή.

Στην πορεία σου, Μαρία, όλα ήρθαν εντελώς ξαφνικά. Σε φοβίζει η σκέψη μήπως τελειώσουν επίσης ξαφνικά;
Αυτό δεν το σκέφτομαι. Και παλιά όταν ήμουν στην τηλεόραση, ένιωθα ότι κάνω μία οποιαδήποτε δουλειά. Και αυτό είναι το μυστικό που με κρατά ισορροπημένη. Δεν νιώθω ξεχωριστή. Κάνω μία δουλειά όπως όλοι. Σίγουρα θα έρθει το τέλος μία μέρα. Αλλά αυτό που θα με ενοχλήσει είναι το να μην έχω επαφή με το αντικείμενο, ακόμα και πίσω από τις κάμερες. Όχι το να σταματήσω να βγαίνω μπροστά. Δεν με νοιάζει αυτό. Όσο δεν κουράζομαι, θέλω να είμαι στην τηλεόραση.

Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις ένα διάλειμμα για να αφοσιωθείς στην οικογένειά σου και να κάνεις ένα παιδί;
Αυτό μπορεί να προκύψει κι ενώ είμαι στη δουλειά. Αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Θέλω να δουλεύω. Αν δεν το κάνω θα τρελαθώ. Μου αρέσει να προσφέρω, να είμαι παραγωγική και, αν μη τι άλλο, αν δεν υπάρχουν θέματα υγείας, όλα συνδυάζονται με τη δουλειά μας.

Ο Αντώνης δεν σου κάνει παράπονα που δουλεύεις τόσο πολύ;
Υπήρχαν περίοδοι που μου έκανε αρκετά παράπονα. Τώρα πια δεν μιλάει, το έχει συνηθίσει. Στεναχωριέται όταν με βλέπει ότι τρέχω από νωρίς. Ξυπνάω στις 8.00 και αρχίζω με τράπεζες, ταχυδρομεία, σουπερμάρκετ, λαϊκή, υποχρεώσεις, δουλειές στο σπίτι, μαγείρεμα, σύσκεψη στο κανάλι και γυρίσματα. Όπως ξέρεις, γυρίζω αργά το βράδυ κάθε μέρα σπίτι. Το μόνο μου θέμα, τώρα τελευταία, είναι ότι δεν προλαβαίνω να του μαγειρεύω κάθε μέρα και με στεναχωρεί αυτό. Αλλά θα το ξαναβρώ αυτό (χαμογελάει).

Ο σύζυγός σου επηρεάζει τις επαγγελματικές σου αποφάσεις;
Όχι. Τα συζητάμε όλα, έχει την άποψή του. Έχουμε κοινή αντίληψη των πραγμάτων. Σχεδόν πάντα λέμε μαζί τα «ναι» και τα «όχι». Εκείνος είναι απόλυτα λογικός και προσγειωμένος. Εγώ είμαι στο ροζ συννεφάκι μου, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν (γελάει). Εκείνος με γειώνει και με ισορροπεί. Έχει έναν τρόπο να τα βλέπει σωστά. Αλλά δεν υπερισχύει η δική του άποψη, όταν και αν διαφωνήσουμε κάπου. Θα κάνω το δικό μου.

Έχεις εντοπίσει κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα του Αντώνη με τον πατέρα σου; Σου τον θυμίζει καθόλου;
Μιλάμε για δύο ανθρώπους εκ διαμέτρου αντίθετους. Ο πατέρας μου ήταν ο κλασικός Κεφαλλονίτης. Φωνακλάς, κοινωνικός, μέσα στο κέφι και τα τραγούδια, με φίλους και πολύ κόσμο πάντα. Ο Αντώνης δεν είναι τόσο ανοιχτός άνθρωπος, είναι απόλυτος και κρυψίνους (χαμογελάει). Την πρώτη φορά που θα τον γνωρίσεις, θα νομίζεις ότι δεν θα σου μιλήσει ποτέ. Έτσι ένιωσα κι εγώ μαζί του στην αρχή. Αλλά αν δει ότι είσαι άνθρωπος που του κάνεις, γίνεται χαλί να τον πατήσεις.

Με τον σύζυγό σου, μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού;
Τα περισσότερα τα κάνω εγώ. Μου αρέσει η καθαριότητα, αλλά είμαι ακατάστατη. Ο Αντώνης είναι της τάξης. Όλα είναι πάντα στη θέση τους.

Είχες ποτέ το άγχος της συνεχούς ανανέωσης του γάμου σας, προκειμένου να μην τον καταπιεί η ρουτίνα;
Με τον Αντώνη δεν πλήττουμε. Βγαίνουμε συχνά, ταξιδεύουμε, έχουμε φίλους και περνάμε ωραία. Δουλεύω πολλές ώρες και δεν βλεπόμαστε συνέχεια. Υπάρχει διαρκής ανανέωση.

Μου είπες ότι εκείνος είναι απόλυτος. Επομένως εσύ κάνεις τις περισσότερες υποχωρήσεις στη σχέση σας;
Ναι, εγώ! Μου αρέσει κιόλας. Θα με ενοχλούσε αν χρειαζόταν να το κάνω για έναν άνθρωπο που δεν θα με ενδιέφερε. Δεν γίνομαι κάθε μέρα χαλί να με πατήσει ο Αντώνης, δεν υπάρχουν αυτά… Αλλά κάνω υποχωρήσεις για την ισορροπία. Αυτά συμβουλεύω και τις φίλες μου για να κρατήσουν τη σχέση τους, να υποχωρούν καλύτερα αυτές. Οι άντρες είναι άντρες. Είστε πιο γκρινιάρηδες, τα θέλετε όλα δικά σας, δεν ανέχεστε τη μουρμούρα… Οπότε, δεν πάει στο καλό; Υποχωρείς και τέλος!

Είσαι παλαιών αρχών, έτσι;
Ναι, απόλυτα. Είμαι 100% παλιακιά σε όλα. Νιώθω λες και ζω στη λάθος δεκαετία. Το ‘50, άντε το ‘60, θα έπρεπε να ζούσα.

Η εικόνα σου σε αγχώνει;
Όχι, γιατί ακόμα κι αν δούλευα κάπου αλλού και όχι στην τηλεόραση θα πρόσεχα. Θα έκανα τα botox μου, θα έκανα διατροφή, θα έχανα τα περιττά μου κιλά. Δεν θα εγκατέλειπα την εικόνα μου. Να, τώρα έχασα 5 κιλά και θέλω να μείνω έτσι. Δεν θέλω να τα ξαναπάρω.

Read More

And More