Μαρία Ναυπλιώτου: Ο χαμός των γονιών της, ο λόγος που δεν έχει κάνει παιδιά και το φλερτ

Γοητευτική και ταλαντούχα η Μαρία Ναυπλιώτου δεν αποκαλύπτει συχνά πτυχές της ζωής της άλλες πέρα από την δουλειά της. Αυτή τη φορά έκανε μια εξαίρεση, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Votre Beaute και έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Χριστιάνα Σταματέλου.

Η ίδια αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές της ζωής της όταν στα 27 της χρόνια και οι δύο γονείς της αρρώστησαν με καρκίνο, ενώ μίλησε για την στενή της σχέση με τον αδερφό της και για τον έρωτα και το φλερτ που όπως παραδέχεται δεν συμβαίνει συχνά πια.

“Το πένθος ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Οι γονείς μου αρρώστησαν όταν ήμουν 27 χρονών κι ο αδελφός μου ήταν 25. Πέθαναν σε δέκα χρόνια, κι οι δύο την ίδια χρονιά, από καρκίνο, όταν ήμουν 36 χρονών. Το μοιράστηκα με τον αδελφό μου γιατί ήμασταν συνέχεια μαζί, είμαστε πολύ δεμένοι. Η αλήθεια είναι ότι από την οικογένειά μου είχαμε πάρα πολύ γερές βάσεις και πήραμε πολλή αγάπη. Οι γονείς μας, με τον τρόπο που μας αγαπούσαν, μας έμαθαν ότι μπορούμε να συνδεόμαστε με τους ανθρώπους και τελικά να μπορούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που έχουν οι σχέσεις. Σημασία έχει να καταφέρνουμε να μείνουμε ενωμένοι”, λέει η ίδια για το γεγονός που σημάδεψε την νεανική της ζωή και την έκανε να ασχοληθεί με τον εαυτό της για να βρει τη δύναμη να το διαχειριστεί.

“Ο Στάθης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, ένα πρόσωπο που αγαπώ βαθιά και με έχει μάθει πολλά πράγματα. Η αδελφική σχέση είναι ιερή για μένα.”, εξηγεί η Μαρία Ναυπλιώτου και στην συνέχεια διευκρινίζει πως η απώλεια της δικής της οικογένειας δεν ήταν ο λόγος που η ίδια δεν θέλησε να κάνει παιδιά. “Ένας λόγος που επέλεξα να μην κάνω παιδιά είναι πως τα αγαπώ πολύ. Δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις παιδιά, δεν είναι απλό πράγμα να αγάπας, να συνδέεσαι. Για μένα η οικογένεια δεν έχει να κάνει με την φυσική διαδοχή αλλά και με τις σχέσεις που καταφέρνεις να δημιουργήσεις στη ζωή. Αν καταφέρνεις να δημιουργήσεις έστω και μία ουσιαστική σχέση είσαι πλούσιος και έχεις οικογένεια”, λέει η Μαρία Ναυπλιώτου για τον αδερφό της.

“Ίσως τα κίτρινα έντυπα να έτριβαν τα χέρια τους αν με έβλεπαν να ζω έναν μεγάλο έρωτα. Κι εγώ θα έτριβα τα χέρια μου αν συναντούσα τον μεγάλο έρωτα! Το φλερτ είναι πολύ κολακευτικό. Όμως δεν συμβαίνει πολύ συχνά πια. Η κρίση έχει παίξει τον ρόλο της, οι άνθρωποι έχουν κλειστεί πολύ. Επίσης, το φλερτ έχει επηρεαστεί από την αλλαγή του ρόλου των φύλων. Είναι πολύ επιφυλακτικοί οι άντρες…”, σημειώνει η ηθοποιός σε σχέση με τον έρωτα, το φλερτ και τον ρόλο που παίζουν στην ζωή της.

Πώς είναι όμως η Μαρία Ναυπλιώτου όταν ερωτεύεται; Η ίδια απαντά: “Βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν εξιδανικεύω τον εαυτό μου, δεν χρησιμοποιώ άλλον εαυτό, δεν είμαι χρησιμοθηρική. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να βλάψω κάποιον. Αντίθετα, είμαι ενοχική. Προβληματίζομαι μήπως είπα κάτι στον άλλον και τον πλήγωσα. Όταν όμως αισθανθώ κίνδυνο, ξυπνά μέσα μου η κρητική καταγωγή μου, από την πλευρά της μητέρας μου. Όλος ο Ψηλορείτης ενεργοποιείται και γίνομαι αρνητική”.

Περισσότερα στο τεύχος του Votre Beaute που μόλις κυκλοφόρησε.

Read More

And More