Μαρία Σάκκαρη: Ο σημερινός ημιτελικός, η σχέση με τη μητέρα της και τα μικρά «μυστικά» της

Αναμφίβολα, το νέο «αίμα» των Ελλήνων αθλητών μάς γεμίζει συχνά με υπερηφάνεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μαρία Σάκκαρη.

Με σκληρή δουλειά, θέληση και υπομονή η 25χρονη αθλήτρια γράφει τη δική της ιστορία στο άθλημα που αγάπησε όσο τίποτα. Γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1995, η Μαρία δεν είναι τυχαία… συνώνυμο του τένις. Η μητέρα της -η μεγάλη της αδυναμία- Αγγελική Κανελλοπούλου (η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που σκαρφάλωσε στο No43 της παγκόσμιας κατάταξης και στην 8άδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες) έπαιζε και η ίδια επαγγελματικό τένις, αλλά και ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος αναδείχθηκε στο No40 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι δικοί της άνθρωποι δεν την πίεσαν ποτέ να ασχοληθεί με το εν λόγω άθλημα, όμως για την ίδια μάλλον ήταν αυτονόητο.

«Η Μαρία δεν μπήκε στο τένις επειδή την έβαλα εγώ, ούτε επειδή η μαμά της έπαιζε τένις. Η Μαρία μπήκε στο τένις μόνη της. Από μικρή, ήταν φύσει αθλητικό παιδί, έχοντας σπουδαίες επιδόσεις σε όλα τα αθλήματα» θα δηλώσει πριν από χρόνια η μητέρα της.

Στην ηλικία των 11 χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία.  Έφτασε στον τελικό και αυτό ήταν το έναυσμα. Αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και τίποτα άλλο. Και με ποιον άλλο θα μπορούσε να ξεκινήσει να δουλεύει σκληρά; Με τον –προπονητή- παππού της! Οι προπονήσεις ξεκινούν και η μικρή Μαρία μέρα με τη μέρα βελτιώνεται…  «Ήταν πολύ αυστηρός μαζί μου ο παππούς μου κι έτσι έπρεπε» παραδέχτηκε στο Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου το 2019. Μέρα με τη μέρα φτάνει στον στόχο της… Μέρα με τη μέρα σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τα είδωλά της, τη Serena Williams, τον Rafael Nadal και τον Roger Federer.

Ούσα έφηβη πια, η Μαρία Σάκκαρη παίρνει μέρος σε πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Από το 2015 κι έπειτα η Μαρία απογειώνεται κι εξελίσσεται ως πρωταθλήτρια. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει και η αγάπη του κόσμου.  «Είμαι διατεθειμένη να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να ικανοποιήσω τη δίψα που έχω να διακριθώ σε διεθνή τουρνουά», είχε δηλώσει και, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν λόγια του αέρα.

Τα χρόνια περνούν, η Μαρία Σάκκαρη δίνει τον καλύτερό της εαυτό στους αγώνες, κάνοντας υπερήφανη την οικογένεια, αλλά και όλη την Ελλάδα.

«Είναι πολύ δύσκολο να μην καβαλήσεις το καλάμι. Πιστεύω ότι όλα αυτά προέρχονται από το σπίτι, από τον τρόπο που μεγαλώνεις, από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Εάν δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα σου και δεν μπορείς να βάλεις ένα φρένο στη συμπεριφορά σου, τότε το καλάμι δεν είναι και πολύ μακριά. Ευτυχώς, εγώ είχα την καλύτερη οικογένεια που θα μπορούσα να έχω. Δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα χωρίς την οικογένειά μου. Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει πως είμαι ακριβός ο ίδιος χαρακτήρας που ήμουν πάντα. Δεν έχω αλλάξει και δεν σκοπεύω» έχει δηλώσει στην ιστοσελίδα contra.gr.

Κορυφαία στιγμή είναι ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με τη Serena Williams, την οποία και νίκησε!

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει το στιγμιότυπο με τον πατέρα της να βουρκώνει, όταν το κορίτσι του προκρίθηκε στους «16» του Open Αυστραλίας;

Η Μαρία έχει δύο αδέρφια, την Αμάντα που σπουδάζει στη Βοστώνη και τον Γιάννη, ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο.

Λατρεύει την Άννα Βίσση, ενώ στενός της φίλος είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον οποίο οι φήμες τους ήθελαν ζευγάρι, ωστόσο οι 2 τους διατηρούν στενή φιλία. «Θα μπορούσα να είμαι ζευγάρι με τη Σάκκαρη, αλλά δεν είμαι» είχε δηλώσει ο νεαρός τενίστας, βάζοντας τέλος στα δημοσιεύματα.

Όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, πηγαίνει με τις κολλητές της για μπάνιο στα νότια προάστια, ενώ… τιμάει και το greek suvlaki, αφού της αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα.

Όπως αποκάλυψαν οι φίλες της σε πρόσφατη συνέντευξη της Μαρίας, η νεαρή αθλήτρια φοβάται τις γάτες. 

Όσο για το αν είναι προτεραιότητα η εμφάνιση σε έναν άνδρα; “Όχι. Προτεραιότητα είναι για εμένα είναι να περνάω καλά μαζί του. Δεν θέλω να βαριέμαι, να έχουμε πράγματα να πούμε, να υπάρχει χημεία. Δεν μπορώ να έχω στη ζωή μου ανθρώπους που να μην κάνουν τίποτα”, είχε εξηγήσει στο παρελθόν. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε στα ημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα στην Τσεχία τη Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα για πρώτη φορά στην καριέρα της, ωστόσο ηττήθηκε.

 

Το Tlife της εύχεται καλή επιτυχία!

Read More

And More