Μαρία Σολωμού: Η καλοκαιρινή περιοδεία, η ψυχανάλυση, ο γιος της και ο Πάνος Μουζουράκης!

Σε καλοκαιρινή περιοδεία με τον Νίκο Μουτσινά και την αξιαγάπητη «Βερβερίτσα» βρίσκεται φέτος η Μαρία Σολωμού και απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Η γνωστή ηθοποιός χωρίς φόβο και πάθος μιλά για όσα δεν ξέρουμε για εκείνη και την κοσμοθεωρία της και αποκαλύπτει άγνωστές πτυχές του εαυτού της.

«Έχω απευθυνθεί σε ψυχολόγο όταν το χρειάστηκα. Νομίζω ότι μια μικρή ψυχανάλυση θα μας βοηθούσε όλους», εξομολογείται η Μαρία Σολωμού σε συνέντευξή της στο Enjoy, στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας της.

Η γνωστή ηθοποιός, μάλιστα, μιλά και για τον γιο της Αλέξανδρο που είναι πια στην εφηβεία, αποκαλύπτοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα το περάσει με τον πατέρα του Μάριο Αθανασίου και τα αδέλφια του.

Το ζευγάρι στη «Βερβερίτσα» επισκέπτεται ένα σύμβουλο σχέσεων για να σώσει το γάμο του. Θα έκανες κάτι αντίστοιχο;

Να πάω σε σύμβουλο σχέσεων; Δεν θα το επιχειρούσα. Αλλά ναι έχω επισκεφτεί ψυχολόγο, όταν το χρειάστηκα. Νομίζω ότι μια μικρή ψυχανάλυση θα βοηθούσε όλους τους ανθρώπους. Κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα, να βρίσκεσαι σε σύγχυση και ένας ειδικός να μπορεί να σε βοηθήσει. Να βάλει σε μια τάξη τη σχέση σου.

Η ομορφιά σταματά σε κάποια ηλικία;

Όχι καλέ. Γιατί να σταματήσει; Η ομορφιά κάθε ανθρώπου πηγάζει από μέσα το. Αυτή η λάμψη καθρεφτίζεται στο πρόσωπο σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Όταν μέσα σου έχεις θλίψη, νιώθεις οργή, μισείς, γίνεσαι αντιπαθητικός, ξινός, κακός. Η ομορφιά έχει σχέση με τον εσωτερικό σου κόσμο.

Είχες πει σε μια συνέντευξη για τον Πάνο Μουζουράκη ότι τα θετικά του μπορεί να είναι και τα αρνητικά του, όπως η παιδικότητά του. Πώς αντιμετωπίζεις τα θετικά και τα αρνητικά των ανθρώπων που αγαπάς;

Έχω πάρα πολύ υπομονή. Προσπαθώ να καταλάβω τις ανάγκες τους, να μπω στη θέση τους και να τους δώσω ελευθερία.  Αν το κάνω αυτό με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι δεν θα το κάνω με τον σύντροφό μου; Δεν θέλω να αλλάζω τον άλλον, τον αγαπώ για αυτό που είναι. Απλά φροντίζω να αγαπώ πρώτα από όλα τον εαυτό μου για να μπορώ να δώσω και στους άλλους.

Εσύ κυνηγάς την ευτυχία;

Δεν είναι αυτοσκοπός. Αλλά η ευτυχία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Για άλλον είναι στιγμές, για άλλον τα απλά πράγματα της καθημερινότητας, για άλλον η επίτευξη ενός στόχου. Για εμένα η ευτυχία είναι το εδώ και τώρα. Δεν ζω με το όνειρο ή με το τι θα γίνει στο μέλλον. Ζω τη στιγμή.

Read More

And More