Μαρία Τζομπανάκη: Περήφανος γιος ο Ορφέας Αυγουστίδης – Καμάρωσε τη μητέρα του στο Ηρώδειο

Ο Ορφέας Αυγουστίδης έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για τη μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη με την οποία τη φετινή χρονιά συμπρωταγωνιστούν στην τηλεοπτική σειρά “Σασμός“.

Το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου μαζί με πλήθος κόσμου, ο Ορφέας Αυγουστίδης βρέθηκε στο Ηρώδειο προκειμένου να απολαύσει μια μουσική παράσταση εμπνευσμένη από την Κρήτη με τη μητερα του για πρώτη φορά σε ρόλο ερμηνεύτριας.

Τα ηνία της ξεχωριστής αυτής μουσικής παράστασης είχε ο Βασίλης Σκουλάς, ο Πατριάρχης της κρητικής μουσικής όπως τον αποκαλούν ενώ δίπλα του στάθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης καθώς και η πρέσβειρα πολιτισμού της Κρήτης Μαρία Τζομπανάκη.

Η λαμπερή, αυθεντική Κρητικιά ηθοποιός, από παιδί έψελνε «στο δεξί ψαλτήρι της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Σπλατζιάς στην πόλη των Χανίων όπου μεγάλωσε. Έτσι και στη χθεσινοβραδινή παράσταση έψαλλε βυζαντινούς ύμνους, και στην συνέχεια το ριζίτικο « Το αγρίμι στέκει στο τσουγκρί», «το Άχι μου να σου γένει» παραδοσιακό κρητικό και «Τούτο τον μήνα» μαζί με τον Βασίλη Σκουλά.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους στον Μίκη Θεοδωράκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης που έχει τεράστια αδυναμία στη μητέρα του, βρέθηκε στο Ηρώδειο για να την απολαύσει και αμέσως μετά το τέλος της παράστασης πήγε στα παρασκήνια για να τη συγχαρεί και να της κάνει μια σφιχτή αγκαλιά.

Ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE ήταν εκεί και κατέγραψε τα τρυφερά στιγμιότυπα μαμάς – γιου αλλά και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής μουσικής παράστασης.

  

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More