Μαριάννα Λαιμού – Γουλανδρή: Η εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη μιλάει για τη δυνατή σχέση τους

Η Μαριάννα Λαιμού – Γουλανδρή μπορεί να έμενε μόνιμα στο Λονδίνο, με τον σύζυγό της Φίλιππο Λαιμό, αλλά επέστρεψε στην Αθήνα για έναν αρκετά σημαντικό λόγο. Η κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και η εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη έχει ιδρύσει μαζί με την Τατιάνα Μπλάτνικ και την Λάουρα Λαλαούνη – Δράγνη την Επιτροπή Elpida Youth, το νεανικό κομμάτι του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”. Η αποστολή της Επιτροπής είναι να εξελίξει το όραμα του Συλλόγου, έχοντα ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση επάνω στην ψυχολογική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Η Μαριάννα Λαιμού παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΒΗΜΑgazino και την Έρη Βαρδάκη και μίλησε μεταξύ άλλων για την γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη αλλά και το παρασκήνιο πίσω από την όμορφη συνεργασία της με την Τατιάνα Μπλάτνικ και την Λάουρα Λαλαούνη – Δράγνη.

“Η γιαγιά μου είναι ένας άνθρωπος που είχε πάντα μία απίστευτη ισορροπία στην ζωή του. Είναι ο βράχος της οικογένειάς μας και παρ’ όλο το φορτωμένο πρόγραμμά της έχει χρόνο για όλους μας. Όταν ήμουν πιο μικρή, δεν καταλάβαινα το μέγεθος όλων όσων έχει καταφέρει, καθώς πάρα τις τόσες πολλές ασχολίες της ήταν πάντοτε παρούσα και μητέρα και ως γιαγιά” εκμυστηρεύεται η Μαριάννα ενώ αναφέρεται και στην πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με τις δραστηριότητες του Συλλόγου, σε ηλικία μόλις 15 ετών “Έμεινα κατάπληκτη! Βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο με παιδιά αντιμέτωπα με μία τόσο σοβαρή ασθένεια, που όμως η γιαγιά μου είχε καταφέρει να το κάνει να φαίνεται σαν ένα χαρούμενο, ζεστό σπιτικό για ανθρώπους που βρίσκονταν μακριά από το δικό τους”.

Πως γεννήθηκε η ιδέα της Επιτροπής Elpida Youth; “Αυτό που μας έδεσε περισσότερο ήταν η κοινή μας ανησυχία για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Συναντηθήκαμε μία μέρα μιλώντας για τους μελλοντικούς προσωπικούς στόχους μας και για την ανάγκη που νιώθουμε να βοηθήσουμε ευάλωτα παιδιά. Τελικά, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και πολλές ακόμη γυναίκες σαν εμάς που έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Επιτροπής Elpida Youth”.

“Νομίζω ότι η ομάδα μας είναι πολύ δεμένη ακριβώς γιατί η καθεμία μας αναγνωρίζει τα δυνατά σημεία της άλλης. Έτσι, χωρίς ανταγωνισμούς, τα αξιοποιούμε, στηρίζοντας η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να νιώθουμε και οι τρεις πιο δυνατές”, καταλήγει η Μαριάννα Λαιμού.

Read More

And More