Μαριάννα Λάτση: Με τα παιδιά της και τον Άλκη Κούρκουλο σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο – Φωτογραφίες

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τρίτης, προς τιμήν του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου. Πιο συγκεκριμένα, έγινε η παρουσίαση του λευκώματος «Νίκος Κούρκουλος-Ένας αυθεντικός πολίτης, παντός καιρού», στο Εθνικό Θέατρο από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και σχεδόν όλος ο θεατρικός κόσμος έδωσε το παρών.

Φυσικά, από την σημαντική αυτή εκδήλωση δεν έλειπε η τελευταία σύζυγος του σπουδαίου ηθοποιού, Μαριάννα Λάτση αλλά και τα παιδιά του, ο επίσης ηθοποιός Άλκης Κούρκουλος και οι Φίλιππος και Εριέττα Λάτση, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στον χώρο της παρουσίασης για να τιμήσουν τον πατέρα τους.

Στην πλούσια έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα του γιου του Άλκη Κούρκουλου, της Κάτιας Δανδουλάκη, της φίλης του και προέδρου του Δ.Σ. την περίοδο της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο, Ελένης Αρβελέρ, της Ελένης Βαροπούλου, του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τις «37 κινηματογραφικές ταινίες», του Κώστα Τσιάνου, του Σωτήρη Χατζάκη, της Κάρμεν Ρουγγέρη και του Νίκου Κυριαλλίδη.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση – Ελένη Κούρκουλα

Μαριάννα Λάτση – Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Φίλιππος Κούρκουλος – Μαριάννα Λάτση – Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ – Εριέττα Κούρκουλου Λάτση

Φίλιππος Κούρκουλος – Άλκης Κούρκουλος – Μαριάννα Λάτση – Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ -Εριέττα Κούρκουλου Λάτση – Δήμητρα Μπουρίκα

Στάθης Λιβαθινός – Μαριάννα Λάτση – Ελένη Βαροπούλου

Μαριάννα Λάτση – Ιάσονας Τριανταφυλλίδης – Ρήγας Αξελός

Μαριάννα Λάτση – Εριέττα Λάτση

Άλκης Κούρκουλος – Φίλιππος Κούρκουλος – Στάθης Λιβαθινός

Ζωζώ Σαπουντζάκη – Μαριάννα Λάτση

Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ, ένας γενναίος και ευθύς άνθρωπος έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2007. Από το 1994 μέχρι το θάνατό του που διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οραματίστηκε και δημιούργησε το Παιδικό Στέκι, την Πειραματική Σκηνή, τον Άδειο Χώρο, το Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, τη Διεθνή Σκηνή και τη Θερινή Ακαδημία Θεάτρου, ενώ αναβάθμισε δραστικά τη Δραματική Σχολή του Εθνικού. Παράλληλα, άνοιξε τις, για χρόνια κλειστές, πόρτες του Εθνικού Θεάτρου σε όλους τους ηθοποιούς, έκανε τον θίασο περιοδεύοντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προχώρησε σε μετακλήσεις ξένων σκηνοθετών.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More