Μαριάννα Τουμασάτου: «Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή»

Η ηθοποιός, Μαριάννα Τουμασάτου επιστρέφει με τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 Γυναίκα Χωρίς Όνομα και μιλά στο περιοδικό People για τα ευτυχισμένα παιδικά της χρόνια, το λόγο που νιώθει τυχερή στη μέχρι τώρα πορεία της, την κόρη της και τους λόγους που την κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φέτος επιστρέφεις μετά από καιρό –από τη σειρά Βέρα στο Δεξί– σε δραματικό ρόλο στη σειρά του ΑΝΤ1 Γυναίκα Χωρίς Όνομα. Τι σε κέρδισε σε αυτήν;

Όλα. Είναι μια σειρά υψηλών προδιαγραφών. Έχει ωραίο κείμενο, καλή σκηνοθεσία και παραγωγή, καλό κάστινγκ. Πάρα πολλά πράγματα ώστε μπορεί κάποιος να πει ότι αξίζει τον κόπο να μπει στη διαδικασία, γιατί πραγματικά είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά.

Με ποιο ρόλο σου μέχρι σήμερα έχεις «δεθεί» περισσότερο;

Με τη Ρεγγίνα από τη Βέρα στο Δεξί, γιατί συνδέθηκε και με τη ζωή μου την ίδια (σ.σ. εκεί έγινε ζευγάρι με το σύζυγό της, Αλέξανδρο Σταύρου). Επίσης, με τον πρώτο μου ρόλο, τη Λίζα, στη σειρά Γυναίκες. Αλλά, να σου πω την αλήθεια, το 90% των ρόλων μου είναι αγαπημένα κομμάτια της ζωής μου. Είναι αδικία να βγάλω ρόλους απέξω.

Στη νέα σειρά, Γυναίκα Χωρίς Όνομα, υποδύεσαι την Κάτια, μια γυναίκα που είναι ικανή για όλα προκειμένου να σώσει το παιδί της. Ως μαμά ταυτίστηκες εύκολα με την ηρωίδα σου;

Δεν υπάρχει μάνα που να μην είναι ικανή για όλα ώστε να σώσει το παιδί της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείς έναν άνθρωπο που κάνει αγριάδες, αλλά τον αιτιολογείς. Νομίζω ότι, και παιδί να μην έχεις, μπορείς να την καταλάβεις. Σαφώς όταν είσαι μάνα τα πράγματα είναι αυτεπάγγελτα. Με αυτό εννοώ ότι, αν είσαι οδηγός, ξέρεις τι θα πει πατάω γκάζι ή φρενάρω. Αν δεν είσαι, το φαντάζεσαι, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Η κόρη σου, Χρυσηίδα, είναι 7,5 χρόνων. Πόσο άλλαξες από τότε που έγινες μαμά;

Πάρα πολύ. Άνοιξαν δρόμοι συναισθημάτων που δεν μπορούσα να καταλάβω. Έχω γίνει πιο… καρνάβαλος. Κλαίω και συγκινούμαι με το παραμικρό. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά εγώ και ο φόβος. Μέχρι να γεννηθεί η Χρυσηίδα, δεν είχα φοβηθεί τίποτα στη ζωή μου. Έχω κάνει πράγματα άκρως επικίνδυνα γιατί δεν είχα το στοιχειώδη φόβο, αυτόν της αυτοσυντήρησης. Έχω κάνει άπειρα σφάλματα στη ζωή μου. Νιώθω ότι στάθηκα τυχερή που είμαι ζωντανή.

Η αλήθεια είναι ότι φαίνεσαι πολύ ήρεμη και χαλαρή.

Το γεγονός ότι κάνεις τον καμπόσο και τον ψύχραιμο δεν σημαίνει ότι δεν τρέμεις από το φόβο σου. Είναι μηχανισμοί γονέων αυτοί!

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Read More

And More